‘Quitameriendas’ i ‘Dana’ es coronen en el X Festival de Curtmetratges de Novembre Negre com a elecció del jurat i del públic

0
260
Les guanyadores, recollint els premis del festival de Sagunt.

Dissabte es va celebrar la gala de premis del certamen amb la qual es va clausurar la mostra de gènere negre de Sagunt i on es van lliurar també els guardons del concurs de microrelats dels instituts

La Mostra de Gènere Negre de Sagunt Novembre Negre 2022 va tancar la XIII edició el dissabte amb el X Festival de Curtmetratges i la gala de lliurament de premis, en la qual es van entregar els guardons a les persones guanyadores del concurs de microrelats i al curt guanyador de la secció del jurat: ‘Quitameriendas’, de Sergio Stendhal. Així mateix, es va decidir el metratge guanyador de la secció del públic: ‘Dana’, de Lucía Forner Segarra.

El premi de la secció del jurat, que va recaure en Quitameriendas, el va recollir la cocreadora del curtmetratge, guionista, productora executiva i actriu d’este, Sandra Vaquerizo. D’altra banda, els altres tres curtmetratges que competien juntament amb Dana en la secció del públic de la desena edició del festival van ser A Mor, de Virna Esteva, que va quedar segon; Me llamo Juan, de Francisco Yélamos Martín; i El caso Anak, de Natalia Robles i Tania García.

El regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, i la primera tinenta d’Alcaldia, María José Carrera, van assistir a la gala i es van encarregar de lliurar els guardons a les persones premiades.

«Va ser una notícia que no ens esperàvem i ens va encantar l’acolliment, com ens heu cuidat, les paraules del jurat», va manifestar Sandra Vaquerizo en recollir el premi del jurat. «Continuem fent cinema amb molt d’amor i intentant traure avant els curtmetratges, que estan molt infravalorats. Continuem apostant per l’art», va animar la cocreadora de Quitameriendas.

El curt Dana, que va resultar guanyador del premi del públic, havia quedat cinqué en la selecció del jurat, mentre que A Mor va ser segon en ambdós. El premi del jurat està dotat amb 600 euros i el del públic amb 300; tots dos van obtindre l’estatueta acreditativa del guardó amb la característica Pistola Cel·luloide del festival.

Pel que fa als premis del concurs de microrelats dels instituts de Secundària del municipi, Elisa López González va resultar guanyadora i María Gimeno Giménez va ser finalista.

La XIII edició de la Mostra de Gènere Negre de Sagunt Novembre Negre 2022, organitzada pel departament de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb les associacions Philip & Sam, Nautilus, Ágora Puerto Cultural i Pausa Zulú, s’ha desenvolupat durant el mes de novembre i ha presentat una vegada més el millor cinema del gènere noir europeu de 2021. A més ha comptat amb concursos, creacions audiovisuals, música, poesia, gastronomia o exposicions en la seua programació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí