Queixa de diversos col·lectius de Xàtiva per la paralització de l’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere

0
4235
Imatge de l'estat de les obres al CEIP Attilio Bruschetti

Es queixen de que el projecte va ser una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de 2017, i l’única sense finalitzar quan ja s’han realitzat i inaugurat altres propostes que no van resultar guanyadores

Les associacions implicades en l’impuls de l’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere que tenen lloc al CEIP Attilio Bruschetti s’han queixat de que les obres estiguen paralitzades, malgrat ser una de les propostes guanyadora dels pressupostos participatius per 2017.

Així tant els col·lectius que van participar en l’elaboració del projecte (Muixeranga, el Club Xàtiva Voleibol, el Club Tenis-taula Xàtiva, el club de Gimnàstica Rítmica de Xàtiva, AFADAXA, Teatre la Lluna, AMPA Attilio Bruschetti), la comunitat educativa del CEIP Attilio Bruschetti (famílies, alumnes i mestres), així com dels ciutadans del barri de Sant Pere i els seus voltants, demanen que l’ajuntament finalitze les obres de l’espai.

Recorden que aquest compromís va ser el segon més votat en la primera experiència dels pressupostos participatius, i que “va ser un treball intens i exigent portat a terme per molts agents implicats per tal de dotar al barri d’unes instal·lacions amb les quals no ha comptat mai i donar solució, d’aquesta manera, a una mancança històrica”.

Destaquen d’esta forma que va requerir de la coordinació de diferents propostes fins arribar al projecte final o l’exposició en diferents espais públics per donar a conèixer els seus objectius i finalitat, així com la descripció del tipus de construcció. A més subratllen “l’enorme tasca de mobilització que es va realitzar, amb la qual cosa es va intentar fer conscient a la gent de la necessitat d’una instal·lació d’aquestes característiques, i aconseguir així els vots necessaris per poder guanyar la votació final”.

En definitiva conclouen que “vam seguir tots els passos necessaris que enteníem que uns pressupostos participatius com aquestos havien de tindre fins arribar al nostre objectiu”. No obstant lamenten que “tres anys després, les obres continuen totalment paralitzades, tancades amb unes reixes d’obra perilloses i unes restes de material de construcció que també representen un greu perill per a l’alumnat del centre”.

Amb tot a més consideren que hi ha un “agravi comparatiu” perquè hi ha d’altres propostes que ja han sigut executades i inaugurades, tenint aquestes un menor suport per part de la ciutadania amb menys vot en els pressupostos participatius.

Conclouen finalment que “considerem totalment necessari i prioritari davant qualsevol altre projecte de l’Ajuntament, que es reprenguen i finalitzen les obres del l’Espai Esportiu i Cultural de Sant Pere, com es van comprometre amb els ciutadans de Xàtiva, tant els regidors com l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here