Quatre professionals de l’Hospital d’Ontinyent participen en projectes d’ajuda humanitària

0
1181
Hospital d' Ontinyent

Cooperen amb ONG’s en projectes humanitaris de diverses regions de Togo, Senegal i Grècia

Quatre professionals sanitaris de l’Hospital d’Ontinyent han participat en labors humanitàries en el que va d’any. Es tracta d’un facultatiu especialista en anestèsia, un especialista de ginecologia, una comare i una especialista en pediatria.

El Dr. Julian García Polít cap de secció d’anestèsia i reanimació de l’Hospital d’Ontinyent ha participat en la missió de cooperació ‘Oasi’, que acaba de complir catorze anys, realitzant l’activitat d’assistència sanitària principalment a població infantil. L’acció es realitza en el bloc quirúrgic instal·lat en la localitat de Bombuaka en la regió de Savannes a Togo i té una duració de dos setmanes.

En esta ocasió l’organització ha informat que ha realitzat més de 100 consultes mèdiques i 30 intervencions quirúrgiques en l’especialitat de traumatologia, patologia molt requerida “per a tornar la funcionalitat a deformitats provocades per cremades” segons informen els integrants d’esta organització.

Una altra zona d’acció humanitària ha sigut Senegal, on la Dra Laia Segrelles pediatre de l’Hospital d’Ontinyent, ha participat dins del projecte de cooperació de la ONG Yakaar África en un equip mèdic i d’infermeria de deu professionals que van arribar a realitzar més de mil consultes en vint dies de treball.

La comare Carmen Eixit i el ginecòleg Francisco Romero han participat en un camp de refugiats migrants en l’illa de Lesbos (Grècia) on han donat assistència especialitzada en ginecologia i obstetrícia dins de l’organització Rowing Together que oferix suport humanitari en camps de refugiats procedents de Síria i Afganistan majoritàriament.

La participació d’estos professionals en els projectes d’ajuda humanitària es realitza de forma voluntària i acollint-se a la regulació dels permisos que garantix la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Fòrum I+T d'Ontinyent debatrà sobre l'impacte de la Intel·ligència Artificial en l'economia, el treball i la formació

Durant el passat any més d’un centenar de professionals de la sanitat pública valenciana van participar en labors d’este tipus, En el departament de salut Xàtiva-Ontinyent una desena de professionals participen anualment en programes d’ajuda humanitària. Esta oportunitat l’ha facilitat la nova normativa que va entrar en vigor l’any passat i que fomenta la participació del personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en programes de cooperació al desenvolupament sostenible o en accions humanitàries internacionals, incloses les emergències, tant com cooperants, com a voluntaris.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here