Quatre detinguts a Cullera d’una organització que estafava cotxes d’importació d’alta gamma

0
862
Operativos de la Guardia Civil en Horta Nord
Operatius de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha realitzat una operació en la que fins al moment s’ha localitzat a 38 persones que han sigut víctimes del grup delictiu, als quals han estafat mes de 255.700 euros

Fins a quatre persones han estat detingudes per la Guàrdia Civil a Cullera dins l’operació ‘Baic-Niunmes’ en la que s’ha desmantellat un grup criminal especialitzat en estafes en transaccions relacionades amb compra de vehicles d’alta gamma d’importació a diferents parts de l’estat espanyol.

La investigació es va iniciar el mes de setembre passat, quan en la Caserna de la Guàrdia Civil de Collado Villalba es van rebre tres denúncies relacionades amb compres de vehicles d’alta gamma en les quals els perjudicats van manifestar haver avançat un senyal de diners en concepte de reserva d’un vehicle, sense haver finalitzat la compra.

Gràcies a les dades aportades per les víctimes es va aconseguir identificar a una de les persones del grup, descobrint els agents de l’Equip de Policia Judicial de Villalba que agents amb destinació en l’Àrea d’Investigació de Cullera es trobaven investigant al mateix grup delictiu per fets similars. És pel que es va decidir conjuminar esforços, sorgint així la ‘Operació Baic-Niunmes’.

L’avanç de la investigació va permetre arribar fins a un total de 38 persones que havien sigut víctimes del grup investigat i sempre seguint dos patrons d’actuació

En la majoria de les ocasions les víctimes accedien a través d’internet fins a una empresa dedicada a la reparació de cotxes i que feia vendes de vehicles d’alta gamma d’importació alemanya a un preu bastant inferior al de la mitjana. Una persona de l’organització els facilitava informació comercial, preacords i contractes ficticis amb la condició que feren ingressos de quantitats de diners que oscil·laven entre els 5.000 i els 15.000 euros i una vegada que el grup tenia en el seu poder els diners, perdien el contacte amb les víctimes.

En tres dels casos, els investigats van arribar a oferir també altes inversions en vehicles importats i que suposadament es trobaven en tràmits d’embargament, exigint-los una alta quantitat que en alguna ocasió va sobrepassar el doble de l’invertit, donant-li amb tot això una aparença real de ser un negoci segur.

En el curs de la investigació s’ha constatat com el grup utilitzava una empresa pantalla dedicada a la reparació de vehicles que no tenia activitat real legal, i la qual era utilitzada pels objectius per a realitzar operacions il·lícites i evitar ser detectats per l’administració tributària espanyola. Aquesta empresa estava donada d’alta a nom d’un ciutadà armeni, el qual va emprar per a la seua constitució documentació lituana falsa.

Fins al moment s’ha pogut localitzar a 38 persones que han sigut víctimes del grup organitzat a les províncies de València, Castelló, Alacant, León, Gijón, Pontevedra i Madrid, ascendint a més de 255.700 euros la quantia estafada.

Per tot això la setmana passada es va procedir a l’entrada i registre de 3 domicilis i un establiment comercial regentat per personal de l’organització a Cullera on es van intervindre nombrosos contractes fraudulents de compra i venda de vehicles, documentació falsa d’una altra empresa fictícia relacionada amb la importació de vehicles, rebuts bancaris de transferències fraudulentes, dues armes de salva curtes, passamuntanyes.

Així mateix es va procedir a la detenció de les quatre persones que ho formaven, sent aquests tres homes de nacionalitat armènia i una dona espanyola amb edats compreses entre els 28 i 34 anys d’edat i als qui per aquests fets se’ls imputen delictes relacionats amb estafes, apropiació indeguda, falsedat documental i pertinença a organització criminal.

D’igual manera s’ha investigat a altres tres persones més que actuaven com a col·laboradors del grup buscant nous inversors o compradors i desviant i ocultant els diners a través de la xarxa de clients.

Els detinguts van ser posats a la disposició de l’Autoritat Judicial competent, qui va decretar l’ingrés a la presó del líder del grup i el bloqueig cautelar de 12 comptes bancaris manejats per l’organització amb importants quantitats de diners.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here