Quart dia de situació de preemergència per pluges intenses a les nostres comarques

0
775
tronada
Es manté un nou dia de preemergència

La conselleria de Governació, a través del Centre de Coordinació d’Emergències autonòmic (CCE), ha actualitzat la preemergència per pluges intentes que afecta a les províncies de València i Alacant degut a que s’esperen xàfecs que poden ser localment forts o molt forts, segons l’últim part de fenòmens adversos emés per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

La mateixa agència ha fet una previsió per hui d'»intervals nuvolosos augmentant a partir de migdia a predomini de cels nuvolosos, amb ruixats dispersos moderats que poden ser localment forts i amb tormenta. Temperatures en lleuger ascens. Vents variables fluixos».

Davant esta situació el CCE de la Generalitat ha procedit a informar a tots els municipis que es troben a les zones afectades. Així una vegada establerta la preemergència per pluges intenses, immediatament es posa en marxa el Pla Especial davant el Risc d’Innundacions amb la fi de proporcionar els ajuntaments i organismes d’emergència informació actualitzada d’aquells aspectes d’especial importància relatius al risc d’inundacions.

Des de la Generalitat s’han donat una sère de consells bàsics per evitar riscos amb esta preemergència: informar-se contínuament de l’evolució de la situació a través dels mitjans de comunicació; allunyar-se de les riberes dels rius i barrancs i no romandre als ponts; usar el vehicle sols si és absolutament imprescindible; informar-se de la situació abans d’iniciar el viatge; circular preferentment per carreteres principals i autopistes; no intentar mai creuar un lloc inundat o un pot que ofereixca dubtes sobre la seua resistència.

La Generalitat també ha donat recomanacions específiques davant tronades amb aparell elèctric: evitar romandre als cims dels turons; si s’està conduint, el cotxe és un bon lloc per romandre, després d’abaixar l’antena de la ràdio i tancar les portes i finestres, ja que davant la caiguda d’un raig es crea l’anomenada ‘Gàbia de Faraday’ que aïlla elèctricament; a casa s’han de tancar les portes i finestres per evitar corrents d’aire, estes atrauen els rajos; desconnectar els aparells elècric per evitar que siguen danyats per pujades de tensió; si la tronada ens agafa per sorpresa a la muntanya i no tenim a prop un cotxe o un refugi, no ens hem de refugiar mai sota un arbre, ja que podria actuar com parallamps, el que més convé és esperar que passe la tronada ajupit, quets, el més baix possible, tocant terra sols amb les botes (la goma de les soles és aïllant), també podem esperar asseguts damunt un objecte aïllant, una corda enrotllada, o la motxilla si no té armadura metàl·lica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí