Quan algú sense vergonya aconsegueix el poder

0
1894

Nacho Lledó
Coordinador de l’Agrupació de Ciudadanos C’s Xàtiva

No és cap novetat que, quan algú ha de pactar per a aconseguir el poder, ha de cedir i negociar, el problema radica quan no li importa negociar la seua dignitat i la seua vergonya per mantenir-ho.

Ja en campanya electoral s’apuntaven maneres. La Iniciativa Cívica del Centre Històric va convocar a tots els partits per a presentar les seues propostes i, a excepció del PP, que no es va presentar, i Ciudadanos Xàtiva, que va entendre que no podia comprometre’s a signar aqueix document encara que li restara algun vot, la resta d’assistents van signar aqueix document sense cap tipus de pudor ni vergonya, entre ells els tres que ens governen, sabent que ni els importaven de debò les propostes, ni les anaven a complir. A les proves em remet quan el propi Consistori reprén als membres de la Plataforma Cívica per “donar-los canya” amb aquest tema, però la realitat és que ha passat ja més d’un any i no s’ha complit res del que en el seu moment es va signar.

Nacho Lledó
Nacho Lledó

Una vegada aconseguit el poder amb acords entre formes de pensar diferents, comença l’espectacle. La vergonya es deixa aparcada i comença l’amiguisme que tiraven en cara als anteriors governants. Ens pretenen enganyar amb concerts “rendibles” que, finalment, han costat als xativins milers d’euros, amb una petició a dit per a la creació d’un cartell perquè un conegut salve una mala situació econòmica personal, amb contractacions arreglades dividint en diferents partides les actuacions a realitzar per a camuflar aquesta assignació irregular, amb intents de col·locar a dit al marit d’una tinent d’alcalde, de ficar a dit a un nou cap de policia… Aquesta és la regeneració política de la qual tant presumien? La nova política de transparència? Estan realitzant, fil per randa, allò que sempre van reprovar en el partit antecessor.

Però l’espectacle més dantesc és, sense lloc a dubte, la consulta sobre la Reina de la fira i els espectacles taurins, una cosa que mai va ser debat en la massa social setabense i que ells han utilitzat per a dividir i trencar a la societat.

Si bé la sòcia de govern no volia que hi haguera reina de la fira, no va tenir vergonya cap per a eixir a la foto el dia de la recepció de la mateixa. O el soci de govern que uns dies abans de l’enquesta que ells mateixos havien instigat, organitzat i executat, no va tenir cap vergonya a desmarcar-se de la mateixa i deixar a l’alcalde amb el “cul a l’aire”, com popularment es diria.

L’espectacle que els nostres governants locals ens estan oferint encara no acaba ací. Després de la consulta, s’apressen a comunicar que no hi haurà espectacles taurins, no solament en fira com havien preguntat, sinó en cap moment. I l’endemà ens diuen que si la plaça és portàtil, sí hi haurà bous. I, quan des del jutjat els notifiquen una denúncia per part dels taurins, es defensen dient que no els han prohibit, que el que ocorre és que encara no han acabat de redactar el programa de fira. De fet, amb data 25 de juliol l’ajuntament de Xàtiva al·lega davant del jutge que “no existeix cap acord, resolució, ni tan sols actuació de fet de l’Ajuntament de Xàtiva que prohibisca o impedisca de cap manera la celebració d’esdeveniments o festejos taurins en el municipi”.

No obstant açò, amb aqueix argument de nyap que ens vol vendre el Consistori sobre un programa de fira encara inconcluso, resulta que la plaça de bous té programats tots els dies en els quals podrien tenir lloc aqueixos “esdeveniments o festejos taurins en el municipi”. Però en què quedem? Tenim un programa tancat o podem seguir incorporant coses segons la nostra conveniència? Per què, senyors de l’equip de govern, no cridem d’una vegada a les coses pel seu nom i reconeixen davant els quals els han escollit com els seus representants que no han contestat a cap de les empreses taurines que van presentar per registre la possibilitat de realitzar aquest tipus d’espectacles? O per ventura són com el gos de l’hortolà, que ni mengen ni deixen menjar? No prohibeixen els bous, però no donen resposta als empresaris en cap sentit, ni a favor ni en contra. Totalment kafkià.

Per Déu! Tinguen una mica de vergonya i diguen la veritat d’una vegada, senyors, no juguen més amb els ciutadans i l’ambigüitat per a mantenir les seues butaques. El blanc és blanc i el negre, negre.

Vull acomiadar-me amb una petició a l’alcalde de la nostra ciutat. Senyor Cerdà, cerque, trobe i recupere la seua vergonya i la seua dignitat. Agafe el timó d’aquesta ciutat que està enfonsant a força de donar bandades, fixe el timó a un rumb real i no se seguisca comportant com un pelele en mans dels seus socis de govern.

La ciutat i jo personalment li ho agrairem.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí