Puig nomena consellera a l’ontinyentina Rebeca Torró, qui ha tingut «una gestió determinant aquesta legislatura»

0
1127
Rebeca Torró, durant l'acte de presa de possessió del càrrec de consellera.

El president destaca la gestió que va fer Torró especialment del subministrament d’emergència de material sanitari a l’inici de la pandèmia, i de l’arribada de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt

Rebeca Torró (Ontinyent, 1981) ja ha pres possessió del seu nou càrrec de consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. La dirigent socialista ha arribat a aquest càrrec dins la remodelació que ha realitzat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i substitueix en el departament a Arcadi España, qui passa ara a dirigir la conselleria d’Hisenda.

En l’acte de presa de possessió dels nous consellera, el president Ximo Puig ha explicat l’elecció de Torró afirmant que «la seua anticipació i capacitat de gestió, junt amb tot l’equip de persones que han participat en aquesta qüestió, ha estat determinant en esta legislatura. En els pitjors moments de la pandèmia ajudant-nos a localitzar material sanitari i en la consecució d’un projecte històric com ara ha estat la gigafactoria de Volkswagen, que és eixa finestra d’oportunitat per al futur que volem valencians i valencianes».

Rebeca Torró ha tingut fins ara dues fases en la seua carrera política. Així va començar en 2007 la seua etapa a l’Ajuntament d’Ontinyent, on va arribar al govern municipal en 2011 junt amb Jorge Rodríguez. En aquell any va passar a ser segona tinenta d’alcalde i delegada de l’àrea de Territori, Seguretat Ciutadana i Serveis Municipals fins a maig de 2015 i, posteriorment, primera tinenta d’alcalde i regidora en una àrea similar, a més de vicepresidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

En 2016 va iniciar el seu període de càrrecs autonòmics compatibilitzats amb l’Ajuntament d’Ontinyent. Entre abril de 2016 i juliol 2018, va exercir el càrrec de Directora General Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat Valenciana.

En juliol de 2018, amb l’esclat del cas Alqueria, l’alcalde Jorge Rodríguez va ser assenyalat com un dels investigats, i va haver de deixar el càrrec de president de la Diputació de València així com també la seua acta de diputat provincial. En el càrrec va ser substituït per Rebeca Torró que va desenvolupar el càrrec de vicepresidenta segona i diputada d’Hisenda fins juliol de 2019.

En 2019, trecada la seua relació política amb Rodríguez que va deixar el PSPV per fundar el partit independent La Vall ens Uneix, Torró no va optar a entrar a l’Ajuntament d’Ontinyent amb el PSPV. Després de formar part de la llista socialista al Congrés dels Diputats -sense resultar escollida- el juliol de 2019 va ser nomenada secretaria autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, des d’on va realitzar les gestions de subministrament de materials d’emergència a l’inici de la pandèmia, i ha desenvolupat la negociació amb Volkswagen. Quant a càrrecs orgànics de partit, és la secretària general del PSPV-PSOE d’Ontinyent i membre del Comité Nacional.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí