Puig no diu si Rodríguez tornarà a ser candidat socialista a Ontinyent: “no ho decideixen els jutges, sinó l’ètica”

0
894
Ximo Puig i Jorge Rodríguez en un acte al Palau de la Generalitat

Actualment Jorge Rodríguez no tindria cap rival alternatiu dins del PSPV d’Ontinyent per presentar candidatura a l’alcaldia, mentre Puig afirma que es poden prendre mesures al marge del procés judicial

L’allargament del secret de sumari del cas Alqueria està allargant també la incògnita de si Jorge Rodríguez serà per quarta vegada el candidat del PSPV a l’alcaldia d’Ontinyent. I d’això és concient el propi president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, qui ha desvinculat la candidatura de rodríguez de la seua situació judicial afirmant que “qui ho decideix no són els jutges, sinó l’ètica”.

Ximo Puig ha apuntat així que la candidatura està en les mans de l’agrupació d’Ontinyent en afirmar que “Jorge Rodríguez té les possibilitats de presentar-se en la seua agrupació” i que “en funció d’açò l’agrupació local decidirà”, destacant a més que “en aquest moment ell té la capacitat de presentar-se i l’agrupació de proposar-li”, ha apuntat. Cal recordar que els socialistes no celebren primàries als municipis de més de 30.000 habitants si tenen l’alcaldia, a no ser que es presente un candidat alternatiu amb suficients avals, i que de moment no seria el cas d’Ontinyent on l’agrupació ha fet costat al seu alcalde.

Puig també ha assenyalat que el PSPV espera que s’alce el secret de sumari de l’Operació Alquería, “al més prompte possible”, para a partir d’ací saber “què hi ha”. “El que nosaltres diem amb tota claredat respecte a aquesta qüestió és que volem que al més prompte possible s’alce el secret de sumari. I a partir de que s’alce el secret de sumari sabrem què hi ha”, ha exposat.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El 'bullying' i l'aspecte físic, temes per a adol·lescents de la 33a Mostra Internacional de Titelles de la Vall

No obstant açò, Ximo Puig ha asseverat que “qui decideix la presentació o no d’un candidat en el Partit Socialista no són els jutges” sinó “l’ètica”. A açò ha agregat que “si hi ha un problema ètic, al marge del que diguen els jutges, es prendran decisions” com s’han pres “en altres casos”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here