Puçol recupera la seua memòria en un llibre editat amb l’ajuda de la Diputació

0
642
Puçol recupera la seua memòria en un llibre editat amb l'ajuda de la Diputació
Puçol recupera la seua memòria en un llibre editat amb l'ajuda de la Diputació

Puçol posarà sobre paper la història del seu poble gràcies a l’ajuda de la Diputació. Aquest és el compromís que ha segellat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, amb l’alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, després de la reunió mantinguda aquesta setmana en la seu central de la corporació provincial.

Cal tirar la vista arrere uns anys per a arribar l’origen d’aquesta idea fruit d’una iniciativa veïnal. “L’any 2014 es va crear un grup que es va dir ‘Puçol se mira’ i es va fer una recopilació de fotos”, explica Sánchez. Amb el material que es va pujar a la pàgina, es va editar un primer volum amb la història de Puçol fins als anys 60. “Des de llavors hi havia un compromís de continuar fins a on es puga arribar”.

D’aquell primer volum titulat Puçol en la memòria van editar-se 1.000 exemplars que van ser repartits entre els veïns i veïnes que van participar enviant les seues fotografies de forma completament altruista i es van posar en venda entre la resta de la població. El llibre, de 300 pàgines, va tenir un acolliment “tremend”. “La gent estava molt contenta i per açò ara hem tornat a sol·licitar l’ajuda del President i la Diputació”.

 

Segon volum

“El president ens ha donat el seu suport i ens ha dit que la Diputació participarà en aquest segon volum”, ha celebrat l’alcaldessa al final de la reunió. És un compromís amb els veïns i veïnes de Puçol que dóna continuïtat a un projecte que va comptar des del primer moment amb el suport econòmic de la corporació provincial.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Desarticulada en Mislata una banda que había cometido robos en casas de Alzira, Xàtiva, Puçol, Benifaió y San Antonio de Benagéber

Amb el nou ‘sí’ de la Diputació, la publicació del segon exemplar (del que es preveu un altre tiratge de 1.000 exemplars) ja és tracta solament d’una qüestió de temps. “Volem començar ja”, ha expressat Sánchez. “Treballarem ja perquè hi ha moltes persones implicades, moltes ganes, i a veure si de cara a 2018 podem tenir un regal de Nadal per als nostres veïns”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here