El PSPV de Xàtiva es felicita de que la remodelació del CEE Pla de la Mesquita s’incloga per 2017

0
1762
Manolo Mata i Roger Cerdà han visitat el centre d'educació especial de Xàtiva

El Centre d’Educació Especial veurà satisfetes les seues reivindicacions de millores al ser inclòs dins del Pla Crea Escola 2017, segons Manuel Mata

El síndic portaveu del Grup Parlamentari del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, Manuel Mata, ha celebrat a Xàtiva una jornada de treball on ha anunciat que el CEE Pla de la Mesquita està inclòs en els pressupostos del Pla Crea Escola de 2017.

La delegació socialista s’ha desplaçat a aquest centre escolar, on ha mantingut una reunió amb la directora del centre, Isabel Francés i la resta del seu equip directiu, així com amb representants del consell escolar. Posteriorment, s’ha dut a terme una visita a les instal·lacions.

Cerdà ha explicat que “des de l’Ajuntament hem traslladat a Manuel Mata les reivindicacions que tenim cap a la Generalitat Valenciana. Hem vingut al Pla de la Mesquita per a que conega la veritable necessitat de la construcció del nou centre educatiu. Encara que és cert que aquesta actuació està dins del Pla Crea Escola, nosaltres, evidentment, anem a continuar reivindicant per a que es faça en el menor termini de temps possible”.

Per la seua banda, el portaveu socialista a les Corts ha comentat que “nosaltres estem compromesos en visitar ajuntaments emblemàtics com el de Xàtiva. Crec que l’època post-Rus està sent una gran innovació en la política valenciana. Roger està fent el que ha de fer un alcalde: preocupar-se per que els seus veïns estiguen el millor possible. Però també cal reivindicar una participació en els pressupostos de la Generalitat. Cal veure en quins terminis podem tenir la nova escola, que ja està dotada amb sol per part de l’Ajuntament. Ara es començarà a redactar el projecte. El president Puig està compromés amb Xàtiva d’una manera determinant”.

Altres inversions

Mata també ha comentat projectes en marxa i altres inversions previstes, com ara “el nou centre de salut a la zona del barri del Carme, que ja és un compromís de la conselleria”, segons paraules del síndic. Respecte a les inversions en Xàtiva del Programa ARRU, Mata creu que “el centre històric d’aquesta ciutat experimentarà un gran canvi gràcies als 4’5 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges del conveni amb la conselleria. Crec que el que està fent Roger és reivindicar el centre històric com a un lloc de vida per a que la gent continue vivint allí i que tinga tot tipus de serveis”.

El portaveu socialista a les Corts també ha estat interpel·lat sobre els danys patits pel castell de Xàtiva com a conseqüència dels efectes del recent temporal. En resposta a aquest assumpte, Mata ha anunciat que “hi haurà una reacció ràpida per part de la Conselleria”. Per la seua banda, sobre aquest darrer assumpte, Roger Cerdà ha confirmat que “hi ha una inversió compromesa de 300.000 euros per al castell que ja està en el pressupost de 2017. A banda d’açò, en qüestió de mes o mes i mig es faran les reparacions dels desperfectes ocasionats per les darreres pluges”.

Entre altres temes que s’han abordat en la jornada de treball, figura el desviament de la séquia Murta, el qual, segons Mata, “és un problema de salubritat que té un cost relativament accessible de 800.000 euros. Hem de veure quines participacions en el finançament de l’obra poden tenir altres administracions”. També s’ha parlat de la rotonda projectada per a descongestionar l’accés a la ciutat, la construcció de la qual està prevista a l’altura del cementeri, per tal de connectar els dos polígons. Segons Cerdà, per a finançar aquesta obra “la Generalitat aportarà 150.000 euros i l’Ajuntament altres 150.000”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here