El PSPV de la Vall d’Albaida impulsarà actes a tots els pobles d’homenatge a les víctimes del franquisme

0
1075
Imatge de l'acte del PSPV de la Vall d'Albaida

Antonio Esquinas: “La nostra democràcia no estarà completa si no resolem el deute moral que hi ha amb els desapareguts i assassinats pel règim dictatorial”

Els socialistes de la Vall d’Albaida han celebrat un acte al voltant de la memòria històrica a Castelló de Rugat amb la participació d’Alícia Piquer, secretaria de Memòria Democràtica de l’executiva nacional del PSPV, i Andres Perelló, secretari federal de Justícia i nous drets del PSOE amb el secretari general dels socialistes valldalbaidins i alcalde Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, i el secretari comarcal de Memòria Històrica, Romualdo Peris com a amfitrions.

Esquinas va recordar que “la nostra democràcia no estarà completa si no resolem el deute moral que hi ha amb els desapareguts i assassinats pel règim dictatorial i genocida que va patir l’estat espanyol durant 40 anys”. Peris va explicar que des de l’executiva comarcal se proposaran actes a tots els pobles per a dignificar aquells que lluitaren per la república i la llibertat.

Alícia Piquer va repassar les diferents accions que des del govern de Ximo Puig i Diputació s’han realitzat al voltant de la Memòria Democràtica, “i la importància de què tant els ajuntaments progressistes com les agrupacions socialistes, recordem i fem valdre amb emoció i orgull, i no sols tristesa, la memòria de tots aquells que no han sigut reconeguts”.

Finalment, Perelló va fer un breu resum de la proposició de llei per la reforma de la Llei de Memòria Històrica de Zapatero presentada pel PSOE el passat desembre i que va ser bloquejada per les dretes al parlament. També ha assegurat que la reforma estarà damunt de la taula en els primers consells de ministres que es realitzen si es guanya la moció de censura presentada per Pedro Sánchez. L’acte va comptar amb la presència d’alcaldes, regidors i regidores socialistes de la comarca així com militants i simpatitzants socialistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here