El PSPV recrimina a Compromís que Educació tardara 4 mesos en autoritzar la coberta del Bonavista

0
684
Els regidors Borrell, Folgueras i Peris van presentar el projecte del col·legi d'Ontinyent

Els socialistes lamenten que la formació nacionalista cometa “errades” per fer “una oposició de titulars i tuits que no els para bé”

La necessitat de tornar a adjudicar la construcció de la coberta del CEIP Bonavista d’Ontinyent després de retirar-se l’empresa adjudicatària s’ha convertit en polèmica política. Així Compromís ha criticat l’actitud del govern del PSPV d’Ontinyent, i els socialistes han contestat carregant contra la Conselleria d’Educació, dirigida per Compromís.

Així els socialistes han recordat al grup municipal de Compromís que les autoritzacions depenents de la Conselleria d’Educació, per a iniciar la licitació les obres de la nova coberta del Bonavista, es van demorar fins a 4 mesos i que cap de les empreses que presentaren ofertes han complit amb els requisits per distints motius.

“És trist que Compromís aprofite un cúmul de circunstàncies sobrevingudes per tractar de confondre a la població per tractar de traure rèdit partidista”. Segons els socialistes, la formació nacionalista “comet estes errades perquè fan una oposició de titulars i de tuits que no els para bé”, han exposat.

El PSPV, davant les crítiques sobre la “precipitació” de l’anunci fet perl govern municipal, ha assenyalat que en fer l’anunci “en cap moment es va parlar d’altra cosa que de previsions, i no va haver altra intenció que mantenir informada a la ciutadania al voltant d’una obra que va estar entre les més votades al procés Ontinyent Participa 2017”.

Per als socialistes “precipitar-se és altra cosa, com fer una oposició basada en llegir només els titulars i fer tweets rapidets i sense calfar-se molt el cap, el que porta al partit i els seus militants a interpretacions errònies com dir que les obres no s’han licitat o posar en dubte que la cotització del preu del ferro siga la causa de la retirada de l’empresa adjudicatària. Pensem que en Compromís hi ha gent amb capacitat per fer les coses bé, i ens consta pel treball que fan a València a les institucions: segur que la demora en l’arribada dels permisos de la coberta ha estat precisament per evitar precipitacions”, apuntaven.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Jorge Rodríguez convoca el Pacte per la Sanitat quan es fa un any de l'inici d'obres del futur Hospital d'Ontinyent

Cronologia

Des del PSPV han fet un breu cronograma de l’actuació, al qual recorden que el projecte definitiu es va aprovar per Junta de Govern Local el 12 de maig de 2017. L’obra no es podia licitar fins comptar amb una documentació de la Conselleria que no va arribar a l’Ajuntament fins a l’11 de setembre. El plec de clàusules que havia de regir la contractació de les obres es va enviar el 29 de setembre al BOP, que el va publicar el 24 d’octubre de 2017. Una volta complit el termini d’obtenció de documentació i informació, es va constituir la Mesa de Contractació el 27 de novembre, presentant-se 4 empreses, de les que 1 va ser exclosa per licitar per damunt de l’oferta i 2 més fan oferta per baixa temerària, i posteriorment van renunciar a continuar en la licitació.

Així les coses, quedava 1 empresa a la qual es proposa adjudicatària el 5 de desembre i se li requerís la documentació per a formalitzar el contracte d’obra. Esta empresa renunciava el 21 de desembre manifestant que ha detectat “una errada aritmètica” en l’oferta, i requerida per a que informe sobre aquesta, indica verbalment que el preu del ferro ha pujat i no pot mantenir els preus proposats. En data 2 de gener de 2018 es declara deserta la licitació, i s’encarrega al arquitecte que actualitze les valors del projecte, a punt de lliurar en estos moments el nou projecte.

Els socialistes assenyalen que “com es pot comprovar, si les previsions s’han allargat respecte a les que es barallaven inicialment no ha estat per falta de diligència de l’Ajuntament ni dels seus tècnics, sinó per altres raons. Però en qualsevol cas, als pressupostos de 2018 està ben clareta una partida pressupostària anomenada Cobriment Espai Multiusos CEIP Bonavista, i com bé sap la comunitat educativa del centre i també tots els grups polítics, enguany esta demanda per fi va a fer-se realitat, que és el que importa més enllà de les incidències puntuals i les ganes d’alguns de fer critiques per justificar que estan fent alguna cosa”, concloïen.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Joves amb Iniciativa - Compromís elige su nueva dirección

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here