PSPV i Compromís suspenen negociacions a l’Alcúdia de Crespins apropant l’alcaldia al PP

0
770
Pepe Garrigós i Roberto Granero, candidats de Compromís i PSPV

La falta d’acord fa recordar el que va succeir l’any 2007 quan el PP va arribar a l’alcaldia perquè, malgrat empatar a 5 regidors populars i socialistes, els primers van tindre més vots dels veïns

A tres dies del nomenament de l’alcalde de l’Alcúdia de Crespins PSPV i Compromís, que sumarien majoria, no han arribat a un acord i la vara de comandament de la localitat s’aproxima al PP. Cal recordar que les passades eleccions municipals es van repetir les circumstàncies de la legislatura anterior: 5 regidors el PP, 5 el PSPV y 3 Compromís, però amb els populara amb 97 vots més que els socialistes, la qual cosa suposaria un alcalde del PP en cas de que PSPV i Compromís no arribaren a un acord, ja que la llei marca que en cas d’empat decidisquen el número de vots dels veïns.

Des del PSPV s’afirma que després de dues reunions s’ha acordat un programapolític conjunt i que s’havia de concretar l’estructura de govern amb la distribució de les regidories. Així els socialistes asseguren que la seua proposta ha sigut «mantenir el repartiment actual, si bé, estàvem i estem disposats a millorar la distribució de les àrees que estimem oportunes dins d’un període de negociació com el que estem».

Amb tot s’ha comunicat que «de moment» l’acord no ha sigut possible «perquè Compromís ha abandonat la taula de negociació sense entrar a valorar o estudiar ni la nostra proposta ni la seua». Des del PSPV entenen que la seua proposta «és coherent amb la composició actual del govern i està feta amb un esperit de continuïtat, respectant les regidories existents». Conclouen d’esta manera que «esperem poder restablir el diàleg per reeditar un govern de progrés atenent a la realitat dels resultats electorals de cada partit».

Des de Compromís en un comunicat s’ha demanat al socialistes «altura de mires», afvertint de que «les negociacions no poden entrar en via morta per ànsies de poder partidistes». Asseguren que la coalició valencianista «s’ha esforçat en consolidar i donar continuïtat a una coalició de govern que ha donat bons fruits els darrers quatre anys», però que «lamentablement estem comprovant que altres estan més preocupats pel poder i per imposar la seua voluntat que per una veritable negociació».

A més a més afegeixen que «hem fet propostes constructives que es rebutgen sistemàticament», i acusen al PSPV de que «s’està intentant atorgar els poders d’una majoria absoluta que ni de lluny li han donat les urnes». Així finalment conclouen que «esperem que impere la cordura i que en breu es puguen reprendre les negociacions amb un talant més adequat. El nostre poble no pot ser moneda de canvi al servei d’interessos partidistes».

Cal recordar que la falta d’enteniment entre PSPV i el seu moment el Bloc ja va suposar en 2007 que l’empat entre el PP i el PSPV, però amb més vots de veïns per al candidat popular, la vara de comandament arribara a les mans del PP.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí