PSPV i Compromís signen la pau a Benigànim repartint-se àrees de Cultura per tancar el pacte de govern

0
2873
Els regidors de PSPV i Compromís han signat el pacte

Les dues formacions també acorden un «protocol» d’actuació per gestionar internament les discrepàncies de govern que puguen sorgir

Després d’un primer pacte fracassat, moments de tensió públics i represa de negociacions el PSPV de Benigànim i Compromís han aconseguit arribar a un acord amb una decisió salomònica sobre el principal tema que els va enfrontar: la gestió de Cultura. Així el nou pacte estableix que la gestió del departament es farà de manera «lleial i col·laborativa» dividint-se en dues meitats: Cultura Escenica i Cultura Urbana.

L’acord que es va signar aquest dilluns dia 30 atorga al PSPV la gestió d’una regidoria de Cultura Escènica, que s’encarregarà de la programació de l’auditori muncipal, gestió de l’escola d’estiu, relació amb associacions culturals i l’Escola Pública d’Adults.

D’una altra banda la Cultura Urgana que gestionarà Compromís assumirà les matèries referents a la programació cultural de carrer, arxiu i biblioteca, informació i publicacions culturals, usos didàctics dels equipaments, coordinació d’activitats educatives, normalització lingüística i el conjunt de competències en matèria d’educació Infantil, Primària i Secundària.

D’esta manera els dos regidors de Compromís assumiran dues regidories que concretament són: Regidoria de Cultura Urbana, Educació, Sostenibilitat i Medi Ambient, que gestionarà Pep Calero; i d’una altra banda la Reigidoria de Govern Obert, Participació, Transparència i Noves tecnologies, que gestionarà Joan Sanchis.

A més a més el pacte de govern recull l’entrada de Compromís a la Junta de Govern, i un repartiment de tinences d’alcaldia, que serà la primera per al PSPV i la segona i la tercera per a la coalició. Pel que fa a la dedicació el PSPV tindrà dos regidors amb dedicació exclusiva (l’alcaldessa Amparo Canals i el regidor José Miguel Cháfer), mentre Compromís en tindrà un amb dedicació parcial (Pep Calero).

Comissió de Seguiment

El pacte també inclou un apartat en el que es tracta la gestió interna de discrepàncies de govern. Així es compromenten a «actuar sempre amb lleialtat» i «col·laborar mútuament», a més d’assenyalar que «totes les possibles discrepàncies o desacords es tractaran de forma interna en una Comissió de Seguiment paritària constituïda a tal efecte».

Aquest «protocol» d’actuació afirmen que es mantindrà al llarg dels quatre anys de legislatura, i que es podrà complementar amb protocols anuals d’actuació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí