PSPV i Compromís pacten el govern de la Mancomunitat amb crítiques de la Vall ens Uneix i el rebuig del PP

0
1337
Josep Albert i Vicent Gomar, vicepresident i president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

Mentre Vicent Gomar ha tornat a ser reelegit president, Josep Albert serà vicepresident, i la Vall ens Uneix acusa a PSPV i Compromís de “marginar” a l’Ajuntament d’Ontinyent

El socialista Vicent Gomar, alcalde de la Pobla del Duc, ha estat reescollit president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida gràcies al pacte de PSPV i Compromís que situa també a Josep Albert, alcalde d’Albaida per la coalició, com a vicepresident de l’ens comarcal.

Així es va aprovar en el ple celebrat aquest dimecres a la seu de la Mancomunitat i que va obtindre els únics vots a favor de les dues formacions, mentre la Vall ens Uneix va mostrar les seues crítiques mentre s’abstenia i el PP directament votava no.

El govern de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida estarà conformat per representants de PSPV i Compromís, mentre que la Vall ens Uneix i PP van rebutjar assumir delegacions, però es mantenen a la junta de govern com a vocals.

Membres de la junta de govern de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

Des del PSPV, després del primer intent fracassat de conformar govern en setembre, s’ha donat gràcies “a la responsabilitat de Compromís”, mentre que des de la coalició s’afirma que el pacte “donarà un impuls modernitzador a la institució per adaptar-la a les necessitats de les persones en el segle XXI”.

Per la seua banda des de la Vall ens Uneix ha qualificat la sessió com “un dia trist per a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida” perquè segons el regidor a Ontinyent, Joan Sanchis, PSPV i Compromís “han dinamitat la tradició de pacte i consens que acompanyat l’ens comarcal durant 30 anys”. Així acusa a les dues formacions de “marginar” a l’Ajuntament d’Ontinyent, la ciutat que representa el 40% de la comarca, advertint que “no és una bona idea perquè posa en perill l’estabilitat i el futur de la Mancomunitat”; a més destaca que el vicepresident és l’alcalde “del municipi que més deu a la mancomunitat”. Conclou Sanchis sentenciant que “res no tornarà a ser igual a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here