PSPV i Compromís arriben a un acord després d’un any per traure al PP de l’alcaldia de Montaverner

0
755
Joan Chornet (PSPV) serà alcalde fins agost de 2017
Joan Chornet (PSPV) serà alcalde fins agost de 2017

15 mesos han fet falta perquè PSPV i Compromís hagen arribat a un acord de govern i poder fer-se amb l’alcaldia de Montaverner, però després de no aconseguir l’acord després de les eleccions l’accés al govern ha hagut de ser a través d’una moció de censura contra l’alcaldessa del PP, Amparo Roses.

En les passades eleccions de maig de 2015 es va produir un triple empat entre les forces que han aconseguit representació al ple municipal, amb tres regidors per a cada partit (PP, Compromís i PSPV), encara que per vots el guanyador va ser el PP amb 447 sufragis, seguit de Compromís amb 357 i PSPV amb 339. Amb estes xifres el PP va aconseguir l’alcaldia per ser el partit més votat, encara que governava en minoria de 3 regidors, front als 6 de l’oposició pel desacord entre ambdues forces.

Però més d’un any després l’acord ha fructificat entre els partits progressistes, fonamentalment la condició de Compromís que volia que l’alcalde fora el cap del partit més votat (en aquest cas Juli Juan, de la coalició valencianista) i que governara tota la legislatura. No obstant l’equilibri de forces ha fet que Compromís cedira temporalment també l’alcaldia als socialistes, així a partir del dia 17 de setembre, quan se celebrarà el ple extraordinari, Joan Chornet (PSPV) serà nomenat alcalde, càrrec que exercirà fins agost de 2017, quan el rellevarà Juli Juan.

PSPV i Compromís han reconegut que s’han hagut de «llimar» diferències, com apunta Juan, algunes d’elles «per coses que no tenen res a veure en la política», segons Chornet. Amb tot s’ha aconseguit un «pacte de mínims» que trau de l’alcaldia al PP que en minoria estava saltant-se els acords del ple aprovats per la majoria de Compromís i PSPV.

Amb esta moció de censura es posen fi a 5 anys de govern del PP d’Amparo Roses, la qual va accedir a l’alcaldia de la localitat en 2011 que tancava una etapa de 24 anys de governs socialistes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí