PSPV, Compromís i EUPV signen a Sagunt el ‘Pacte de la Gerència’ amb el feminisme com a eix vertebrador

0
726
Quico Fernández (Compromís), Darío Moreno (PSPV) i Guillermo Sampedro (EUPV) signen el 'Pacte de la Gerència'

En total seran 14 regidors i regidores els que formen l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Sagunt: 7 del PSPV, 5 de Compromís i 2 d’EUPV

Este divendres s’ha signat el pacte que dóna majoria absoluta al nou equip de govern de l’Ajuntament de Sagunt, format per PSPV, Compromís i Esquerra Unida amb l’alcalde socialista Darío Moreno al capdavant. El pacte, denominat ‘Pacte de la Gerència’ s’ha signat en este emblemàtic edifici, un gest que afirmen des del consistori «pretén demostrar la importància que se li pretén donar al patrimoni en esta legislatur»a. En total seran 14 regidors i regidores els que formen el govern dels pròxims quatre anys.

El pacte recull un acord programàtic basat en diversos aspectes, entre els quals destaca, en primer lloc, el feminisme com a eix que vertebre totes les àrees de l’administració municipal. És per això que una de les mesures principals serà la creació de la Casa de la Dóna, així com el reforç de l’Àrea d’Igualtat amb una major dotació pressupostària i un augment de personal.

A més, l’acord programàtic recull diferents apartats que es referixen a l’educació i el coneixement, l’ocupació i el creixement, la cultura i l’oci, plans socials i de benestar, sostenibilitat i mobilitat, organització municipal, empresa pública i reivindicacions a altres administracions.

L’estructura municipal queda formada de la següent manera:

Alcaldia: PSPV

Tinences d’alcaldia: 1a, 4a, 6a i 8a PSPV; 2a EUPV; 3a, 5a i 7a Compromís

Junta de Govern: PSPV 5 representants; Compromís 3 representants; EUPV 1 representant

Àrees de Govern:

– PSOE (3): Modernització de l’Administració, Benestar i Territori i Sostenibilitat.

– Compromís (2): Economia i Organització municipal i Promoció de la ciutat.

– EUPV (1): Educació, Cultura i Oci.

Regidories:

– PSOE (21): Personal i Règim Interior, Gabinet de Comunicació, Igualtat, Participació Ciutadana, Hisenda, Policia Local, Protecció Civil, Contractació, Patrimoni Municipal, Promoció Econòmica i Indústria, Turisme, Comerç i Mercats, Consell Agrari, Serveis Socials, Majors, Sanitat i Consum, Medi Ambient, Mobilitat Urbana, Cementeris, Esports i Agermanament.

– Compromís (14): Urbanisme, Cultura, Educació, Festes i Cultura Popular, Noves Tecnologies, Manteniment i Aigües, Habitatge, Cooperació, Promoció del Valencià, Aigües de Sagunt, SAIC i Serveis Generals, Habitatge, Universitat Popular i Transparència.

– EUPV (7): SAG, Joventut i Infància, Platges, Arxius i Biblioteques, Patrimoni Cultural, Activitats i Memòria Històrica.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat la importància del feminisme com a eix transversal a totes les àrees, “creiem que és essencial i este Govern aposta pel feminisme i per la lluita contra la violència de gènere, que com a símbol i exemple apostem per una Casa de la Dóna”.

D’altra banda, l’alcalde ha assenyalat que el pacte presenta “un model de ciutat que parla d’ocupació, d’indústria, de continuar atraient empreses i que aposta per les noves tecnologies com una forma d’assegurar que les nostres empreses siguen competitives, que continuem sent atractius perquè altres empreses vinguen ací, tot això sense deixar d’apostar per l’ocupació i la indústria, i no deixar de costat altres sectors igualment essencials per a la nostra ciutat com són el turisme, l’agricultura o el comerç”.

Referent al comerç, Moreno ha assegurat que existix “un deute pendent amb els nostres xicotets comerciants, per tant plantegem diversos projectes ambiciosos per a assegurar-nos que ningú es quede arrere en esta nova lluita contra la globalització que hem de prendre com una cosa positiva”.​

Este acord també recull actuacions a Baladre i Almardà, “que són dos àrees de la nostra ciutat amb una idiosincràsia particular que mereixen polítiques públiques que no facen sentir com oblidats o de segona a eixos ciutadans, sinó que l’Ajuntament aposta per ells en peus d’igualtat”. A més, “apostem per un aspecte molt social de les nostres polítiques, per la sostenibilitat, pel medi ambient, per la mobilitat i per l’accessibilitat”, posant l’accent “en la neteja i les mesures amb la SAG i en una reorganització de l’Ajuntament que dignifique el treball públic incrementant l’eficiència i l’eficàcia de les polítiques públiques”.

Com a portaveu del PSOE, Moreno assegurat que este pacte “dóna estabilitat i recull la gran majoria dels aspectes essencials que portàvem en el programa electoral i que havíem identificat per a una legislatura de progrés i de transformació. El programa de govern ens el prenem com un document viu i estic segur que durem a terme moltes mesures que hem deixat fora del document però que no per això són menys importants”. Fent referència a l’oposició, ha afirmat que este pacte “no és excloent, nosaltres estem disposats a tendir la mà i a trobar punts en comú per a treballar en el futur de Sagunt com a ciutat en el segle XXI”.

El portaveu de Compromís, Quico Fernández, ha assegurat que hui “és un dia molt important perquè anunciem el que entenem que era el pacte més lògic en funció dels resultats de les eleccions i que ha de continuar treballant en el que ha sigut l’anterior legislatura. Una etapa en la qual s’ha avançat moltíssim i que ara s’han de consolidar i portar avant els projectes en tot el que suposa la reorganització municipal o aspectes que preocupen la gent com l’eficiència de la SAG, la neteja, etc.”.

El portaveu d’EU, Guillermo Sampedro, ha assegurat que el Pacte de la Gerència “no és casual dir-se així perquè la Gerència ha sigut un dels eixos fonamentals del quatripartit de l’anterior legislatura”. Respecte al programa, “és nítidament d’esquerres i aposta per la defensa dels serveis públics, per garantir els serveis bàsics per a les persones i per l’enfortiment de l’empresa pública, entre ella la SAG, que són les tres línies bàsiques”.​

Fent esment a l’anterior legislatura, Sampedro ha destacat que este programa “és una garantia que aquells projectes que s’han planificat entre els quatre partits i que han quedat pendents, tindran una continuïtat i es desenvoluparan, li donarem una estabilitat a tot allò que s’ha anat planificant, a més de projectes nous. I també és una garantia que totes les polítiques d’esquerra que s’han posat en marxa en estos últims quatre anys, en concret polítiques públiques de remunicipalitzacions, per exemple, ja no tindran marxa arrere”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí