PSPV, Compromís i EUPV convoquen el Pacte per la Sanitat que ja va convocar abans l’alcalde d’Ontinyent

0
3484
Obres de l'Hospital d'Ontinyent

Les tres formacions afirmen que volen «convidar a més partits i entitats a incorporar-se» i La Vall ens Uneix critica que les forces del botànic «qüestionen la tasca de la Conselleria»

PSPV, Compromís i EUPV han convocat el nou Pacte per la Sanitat d’Ontinyent amb l’objectiu d’actualitzar-lo per entre d’altres qüestions «convidar a més partits i entitats a incorporar-se», en clara referència a La Vall ens Uneix, formació de l’alcalde Jorge Rodríguez. Amb aquest gest els que es consideren les formacions polítiques «fundadores» del pacte l’any 2007 «i membre de l’actual Govern Valencià», posen en qüestió l’autoritat de Rodríguez per la convocatòria que va fer aquest dilluns que ja va desautoritzar el PSPV amb els mateixos arguments.

El Pacte per la Sanitat està convocat per al pròxim dilluns 1 de juny per videoconferència, i els partits impulsors afirmen que volen «escoltar tot el teixit social i associatiu d’Ontinyent i la Vall d’Albaida».

Des del PSPV es planteja que en aquesta plataforma s’incloguen els 16 municipis de la comarca de la Vall d’Albaida que estaran inclosos en l’atenció de l’hospital, així com la mateixa Mancomunitat.

Compromís proposa una reformulació per que fa  a la seua «composició, objectius i àmbit d’actuació», i que el pacte «aborde el mapa sociosanitari de la zona per complet, identificant els recursos existents i les necessitats a les quals cal donar resposta».

Esquerra Unida planteja un debat sobre el model sanitari, la cartera de serveis, les comunicacions comarcals i el paper de l’atenció primària.

Conclouen en el comuicat signat per la Secretària General del PSPV d’Ontinyent, Rebeca Torró; el portaveu municipal de Compromís, Nico Calabuig; i el coordinador local d’EUPV Jordi Vicent, que el que es pretén es «convertir aquest nou pacte en un espai de vertadera participació ciutadana, que aglutine totes les reivindicacions i necessitats, i amb més força i unitat treballe per aconseguir que siguen una realitat.

La Vall ens Uneix «sorpresa»

Des de La Vall ens Uneix, formació de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, han mostrat «sorpresa» per una convoatòria que qualifiquen de «partidista» i que a més asseguren que suposa que «les forces polítiques del govern del Botànic qüestionen la tasca de la Conselleria».

La formació comarcalista ha recordat que Jorge Rodríguez va anunciar este dilluns la convocatòria del Pacte per la Sanitat per tal d’abordar tant la cartera de serveis del futur hospital com la seua posada en funcionament amb les associacions, partits i entitats sociosanitàries. Per això consideren que «està fora de lloc i és una deslleialtat que ara es plantege una iniciativa partidista que òbviament allunya l’hospital de l’àmbit institucional».

Així mateix, lamentem que els partits polítics que formen el Govern del Botànic (PSPV, Compromís i EU) «siguen els primers a generar una controvèrsia innecessària, i vullguen utilitzar de manera partidista la construcció del nou hospital d’Ontinyent».

Destaquen que va ser Rodríguez «qui, en un moment polític ben diferent de l’actual i quan la institució autonòmica era contrària a la construcció del nou centre o a donar participació a la societat, hagué de convocar un Pacte per la Sanitat amb la finalitat d’unir forces i reivindicar la construcció del nou centre». Aixíafegeixen que «afortunadament, la situació actual és ben distinta. Les institucions autonòmica i local han impulsat el projecte i han fet possible que la construcció del nou centre hospitalari siga a hores d’ara una realitat. Per tant, considerem que qualsevol necessitat d’informació del que serà el nou Hospital no hauria d’eixir de l’àmbit institucional per tal d’evitar que cap força política tinga la temptació d’atribuir-se un èxit que és del conjunt de la ciutadania d’Ontinyent».

Amb tot des de la Vall Ens Uneix apunten que «no tenim cap motiu per a posar en dubte la tasca de la Conselleria de Sanitat respecte del nou hospital i, per tant, ens sorprèn en gran manera que siguen els seus propis companys de partit i de govern els qui, enmig de l’estat d’alarma, posen en qüestió la posada en funcionament del nou Hospital d’Ontinyent sense cap motiu aparent».

Finalment conclouen que «aquesta setmana l’Alcalde d’Ontinyent ha convidat formalment a la consellera de Sanitat, Anna Barceló, a una sessió extraordinària del Consell Veïnal -al qual es convidarà als partits polítics i les entitats sociosanitàries de la ciutat-, i que és l’òrgan on regularment s’aborden qüestions relatives al nou hospital d’Ontinyent amb un esperit de consens envejable. La data i l’hora de la reunió es fixarà en el moment que la consellera o la persona en qui delegue puga atendre la invitació formulada pel nostre l’Alcalde».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here