Protesta en el port de Sagunt per l’atracada d’un vaixell amb armes per la guerra del Iemen de l’Aràbia Saudita

0
1346
Imatge de la protesta a Sagunt

El govern de Sagunt va demanar a Defensa que no permetera l’atracades i la vicepresidenta Oltra rebutja col·laborar amb qui “massacra xiquets”

Set antimilitaristes han protestat davant el port de Sagunt i per l’atracada per a fer escala del vaixell ‘Bahri Abha’ el qual porta armes dels Estats Units amb destinació a l’Aràbia Saudita per a la guerra de Iemen. L’acció ha sigut duta a terme per antimilitaristes i ecologistes que han desplegat pancartes amb les inscripcions “STOP war” i “La guerra comença ací”.

Les organitzacions veuen “paradoxal que es negue l’auxili i atracament a vaixells carregats de persones que fugen de les guerres que s’alimenten amb les armes d’aquests vaixells: Abandonem vides humanes a canvi de negoci. La nostra societat no està representada en aquestes acciones, es caracteritza per la seua solidaritat”. També rebutgen el “despropòsit” que suposa que aqueix vaixell i amb aqueixa càrrega atraque en el port de Sagunt quan és “un vaixell que té 220 metres d’eslora i està replet d’armes com a magranes, bombes, míssils, metralladores o munició”.

L’atracada s’ha produït malgrat les protestes de diversos col·lectius que van des dels antimilitaristes i ecologistes de Acció Ecologista Agró passant per Amnistia Internacional, sindicats i fins i tot el govern de la ciutat de Sagunt conformat per PSPV, Compromís i EUPV.

Aquest dilluns l’executiu local va reclamar al ministeri de Defensa que impedira aquesta atracada si es confirmava el contingut del carregament armamentístic. Des del govern del socialista Darío Moreno es mostrava la seua “profunda preocupació” perquè aquest material es pot utilitzar en la guerra de Iemen, “una guerra civil amb agents internacionals implicats en la qual Nacions Unides ha denunciat crims de guerra i ha establit que l’Aràbia Saudita, Unió dels Emirats Àrabs, el govern iemenita i els rebels hutíes han violat drets humans internacionals”.

“La pau i la vida altres éssers humans no pot dependre del nostre interés per a obtindre un benefici econòmic”, reivindica la corporació municipal de Sagunt, per a reafirmar-se com a “ciutat acollidora que dóna suport a la pau”.

Oltra rebutja col·laborar amb els qui massacren xiquets
La vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha recalcat que tant ella com “tots els defensors dels drets humans, associacions com Amnistia Internacional, estan en contra de la massacre que s’està produint a Iemen”. “No és convenient col·laborar amb aquells que massacren la vida humana, i que massacren a xiquets, dones, homes i ancians d’una manera tan brutal com està passant a Iemen”, ha reivindicat a preguntes dels periodistes a Alacant.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here