Programes d’actes populars i culturals de les localitats de les comarques per al 9 d’Octubre

0
613
Jaume I
El 9 d'Octubre celebra la conquesta de València el 1238

Agullent celebrarà la festivitat a les 11h amb un taller de confecció de ‘Mocadorada’ i a les 11,30h un taller sobre dansa popular. A les 13,30h tindrà lloc un cercavla i a les 14h una mascletada.

Aielo de Malferit obrirà els actes del 9 d’Octubre amb una cercavila popular a les 9,30h, tot seguit hi haurà un esmorzar al Passeig de l’eixample a partir de les 10,30 amb música animada per dolçaina. A les 12 hi haurà “Més contes del tio Nelo” per als xiquets, i una partida de raspall a la mateixa hora.

Albaida farà una de les majors celeracions ja que el 9 d’Octubre també és el dia en el que té lloc l’entrada de Moros i Crisitans. Així pel matí es fà l’Entrada de Bandes de Música i la culminació amb el cant de l’Àngelus a la Plaça Major. De vesprada, a les 17h, tindrà lloc l’entrada dels Moros i Cristians.

A Benigànim es realitzarà de 11 a 13h un festival de jocs pupulars a càrrec de l’associació Jocstrava i tallers per a xiquets i xiquetes a càrrec de l’associació cultural El Ganxo. A les 11,30h es farà una dansada pupular a càrrec del grup Arrop i Talladetes i a les 12,30h Muixeranga a càrrec d’Els Negrets de l’Alcúdia.

Moixent començarà el da amb una ‘Gatxamiga popular’ per a la qual cosa els participants únicament hauran de portar a partir de les 8h la paella, els ferros i l’aigua, la celebració tindrà cita a la porta del poliesportiu municipal. A partir de les 10,30h hi haurà una volta popular amb bicicleta pels carrers de la localitat. A les 11,30h es farà la volta amb tricicles per als més menuts. A la nit,  les 23,30h tindrà lloc la ‘Nit d’Albades’ amb l’associació cultural local ‘El Forcat’.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El PSPV d'Aielo ompli en "l'exili" el pavelló d'Atzeneta per celebrar els 30 anys d'Ajuntaments Democràtics

L’Olleria celebrarà la festa valenciana amb una fira multicultural amb tallers, degustacions i actuacions al Parc Beat Pare Ferreres.

A Quatretonda se celebrarà una festa de les paelles al camp de futbol municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here