Programes d’actes populars i culturals de les localitats de les comarques per al 9 d’Octubre

0
680
Jaume I
El 9 d'Octubre celebra la conquesta de València el 1238

Agullent celebrarà la festivitat a les 11h amb un taller de confecció de ‘Mocadorada’ i a les 11,30h un taller sobre dansa popular. A les 13,30h tindrà lloc un cercavla i a les 14h una mascletada.

Aielo de Malferit obrirà els actes del 9 d’Octubre amb una cercavila popular a les 9,30h, tot seguit hi haurà un esmorzar al Passeig de l’eixample a partir de les 10,30 amb música animada per dolçaina. A les 12 hi haurà “Més contes del tio Nelo” per als xiquets, i una partida de raspall a la mateixa hora.

Albaida farà una de les majors celeracions ja que el 9 d’Octubre també és el dia en el que té lloc l’entrada de Moros i Crisitans. Així pel matí es fà l’Entrada de Bandes de Música i la culminació amb el cant de l’Àngelus a la Plaça Major. De vesprada, a les 17h, tindrà lloc l’entrada dels Moros i Cristians.

A Benigànim es realitzarà de 11 a 13h un festival de jocs pupulars a càrrec de l’associació Jocstrava i tallers per a xiquets i xiquetes a càrrec de l’associació cultural El Ganxo. A les 11,30h es farà una dansada pupular a càrrec del grup Arrop i Talladetes i a les 12,30h Muixeranga a càrrec d’Els Negrets de l’Alcúdia.

Moixent començarà el da amb una ‘Gatxamiga popular’ per a la qual cosa els participants únicament hauran de portar a partir de les 8h la paella, els ferros i l’aigua, la celebració tindrà cita a la porta del poliesportiu municipal. A partir de les 10,30h hi haurà una volta popular amb bicicleta pels carrers de la localitat. A les 11,30h es farà la volta amb tricicles per als més menuts. A la nit,  les 23,30h tindrà lloc la ‘Nit d’Albades’ amb l’associació cultural local ‘El Forcat’.

L’Olleria celebrarà la festa valenciana amb una fira multicultural amb tallers, degustacions i actuacions al Parc Beat Pare Ferreres.

A Quatretonda se celebrarà una festa de les paelles al camp de futbol municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here