La programació juvenil d’estiu de Xàtiva impulsa la formació i l’oci alternatiu


0
1952
Imatge de la presentació del programa estival per joves de Xàtiva

La regidora Lena Baraza i el president del Consell de la Joventut de Xàtiva, Héctor Cuenca, presenten les activitats per als mesos de juny, juliol i agost

La regidora de Joventut, Lena Baraza, el president del Consell de la Joventut de Xàtiva (CJX), Héctor Cuenca i Fran Pons, de Madafaka, han presentat la programació juvenil per als mesos de juny, juliol i agost. La Regidoria de Joventut, junt amb la Casa de la Joventut, es renoven i donen un pas més en la programació juvenil. S’enceta una nova programació trimestral més fresca, més atractiva, amb més informació, amb més activitats, amb més formació i més diversa, sense reduir la qualitat, i amb més possibilitat d’incloure les propostes dels i les joves. Segons la regidora Baraza, “tots els cursos programats compten amb una certificació oficial, per tal de que servisquen per a borses de treball”.

La nova programació d’estiu, segons els organitzadors, parteix de la necessitat de satisfer amb major entusiasme les propostes formatives, lúdiques o aventureres dels joves. Les activitats s’inicien amb una rica oferta de cursos com el de monitor d’oci i temps lliure, el curs d’educador de menjador escolar, una segona tanda de manipulador d’aliments, el curs de llenguatge de signes 1 i 2 o el curs d’educació per a la salut i primers auxilis. La programació també contempla un ampli i divers ventall de tallers com el de cuina d’estiu, un de recursos per a monitors d’oci i temps lliure o un de mediació de conflictes en joves, entre d’altres.

Així mateix, hi haurà una oferta d’eixides i viatges, com una visita guiada a les fonts de Xàtiva i el castell, una excursió nocturna pel Bellveret per contemplar Xàtiva a la llum de la lluna o un passeig per l’Estret de les Aigües. Per últim, per estimular la creativitat dels joves, al mateix temps que treballar els valors socials fonamentals, i sensibilitzar als joves, s’ofereix una oferta de concursos com el de fer un mural LGTBI, concurs de fotos amb el cartell de la Fira i molt més a càrrec del Consell de la Joventut de Xàtiva, com la seua iniciativa Xatiblà. Totes les activitats es difondran per les xarxes socials d’Infojove Xàtiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here