Programa de Festejos del Altar del Tossal 2015

0
696

valenciapersonajessanvicenteferreraltardeltossal01

Noticias TRONS I FESTES | Redacción.- Els nostres bon amics de L’Altar Vicentí del Tossal, nos fan aplegar el seu programa de festejos, al que li donem tota la preferençia del mon. DIES 7, 8, 9 i 10 D’ABRIL

Repartiment de la clàssica bescuitada als associats en general.

DIA 7 D’ABRIL (DIMARTS)

A les quatre de la vesprada, primer dia de Concurs de Milacres que organisen la Junta Central Vicentina i Lo Rat Penat. Est any tindrà lloc en la Delegació Territorial de la “ONCE” de Valéncia, Gran Vía Ramón i Cajal, 13.

DIA 8 D’ABRIL (DIMECRES)

Des de les quatre de la vesprada, segon dia de Concurs de Milacres.

A les huit de la vesprada trasllat en vehícul especial de l’Image del Sant des del domicili de la Clavariesa Major Na Maria Carrascosa i Pérez al Convent de Predicadors de Sant Doménec en la Plaça de Tetuán, on permaneixerà l’Image fins a l’endemà, pel següent itinerari: Conca, Guillem de Castro, Blanqueria, Comte de Trènor, Pintor López, Plaça del Temple a la Plaça de Tetuán.

DIA 9 D’ABRIL (DIJOUS)

Des de les quatre de la vesprada, últim dia del Concurs de Milacres.

A les set de la vesprada, missa en el Convent de Predicadors de Sant Doménec en la Plaça de Tetuán i en acabant trasllat de l’Image del Sant en processó al Convent de la Puritat on permaneixerà l’Image fins a l’endemà, pel següent trayecte: Plaça de Tetuán, carrer del Comte de Montornés, Plaça de Sant Vicent Ferrer, Carrer Trinquet de Cavallers, Carrer del Palau, Plaça de l’Arquebisbe, Plaça de l’Almoina, Plaça Décimo Junio Bruto, Plaça de l’Escolania de la Mare de Deu dels Desamparats, Plaça de la Mare de Deu, Carrer del Convent de la Puritat.

DIA 10 D’ABRIL (DIVENDRES)

A les huit i mija de la vesprada, trasllat de l’Image del Sant des del Convent de la Puritat a la Real Basílica de Nostra Senyora la Mare de Deu dels Desamparats, a on es cantarà la Salve en honor de la Mare de Deu, i permaneixerà l’Image fins a l’endemà. A continuació i dins de la Basílica Cantà d’Albades a la Mare de Deu.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Honorable Clavariesa participa en la ofrenda de flores a la Virgen de los Desamparados.

Seguidament passacarrers des de la Basílica fins al Llar Vicentí pel següent recorregut: Plaça de la Mare de Deu, Cavallers, Rei En Jaume.

A continuació Cantà d’Albades en el Casal de la “Falla Bolsería Tros-Alt”.

DIA 11 D’ABRIL (DISSABTE)

A les dos de la vesprada Dinar de Germanor, previ abonament del corresponent tique, en el Restaurant de l’Ateneu Mercantil de Valéncia en la plaça de l’Ajuntament.

A les set i mija de la vesprada, en la Real Basílica de Nostra Senyora la Mare de Deu dels Desamparats, SOLEMNE MISSA, per a honrar al nostre Sant Patró.

En acabant s’entonarà la Salve a la Mare de Deu i seguidament s’iniciarà el trasllat de l’Image del Sant a la Parròquia de Sant Nicolau Bisbe, pel següent trayecte: Plaça de la Mare de Deu, Carrer del Convent de la Puritat, Plaça de Manises, carrers de Cavallers, Àlvares, plaça del Correu Vell, plaça de Sant Nicolau, a l’Iglésia, a on farà la seua entrada triumfal, en dispar de traques i focs d’artifici, volteig de campanes i als acorts de l’Himne Nacional.

A continuació es celebrarà l’acte de bendició per nostre Consiliari i imposició pel senyor President de les medalles als nous Socis-Clavaris i Dames de l’eixercici, concloent cantant els Gojos al Sant.

Acte seguit, en la Banda de Música, passacarrers per la demarcació d’esta Associació finalisant en el Casal de la “Falla Bolsería Tros-Alt”.

En acabant, en el dit Casal, celebrarem un sopar de germanor previ abonament del corresponent tique.

DIA 12 D’ABRIL (DUMENGE)

A les onze i mija del matí, concentració, en el punt a on s’alça l’Altar, de la comitiva per anar a l’Iglésia de Sant Nicolau Bisbe.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Fiesta de San Vicente Ferrer en València, en imágenes

A les dotze del matí, tindrà lloc la SOLEMNE MISSA, oficiada en Llengua Valenciana, per nostre consiliari Mossén Antoni Corbí.Després de la missa, es cantaran els Gojos, i es donarà a besar la relíquia del Sant.

Acte seguit, en torn a l’una de la vesprada, s’iniciarà la SOLEMNE PROCESSÓ, per a portar l’Image del Sant a l’Altar del TOSSAL, la qual recorrerà el següent itinerari: Plaça de Sant Nicolau, En Roca, Cadirers, Marsella, Plaça Sant Nicolau, Plaça Correu Vell, Àlvarez, Plaça Contes de Bunyol, Cavallers, Plaça de Sant Jaume, Baixà de Sant Miquel, Sant Donís, Beltran Bigorra, Pinzón, Pintor Zariñena, plaça Vicent Iborra, carrers Músic López Chavarri, Sant Miquel, Quart, Rei en Jaume, Moro Zeit, Carda, Bosseria al Tossal a on als acorts dels Himnes Regional i Nacional i en el dispar de traques i  focs d’artifici, s’entronisarà l’Image en el seu Altar.

Des de les cinc de la vesprada i fins a les huit de la nit, pels chiquets del quadro artístic, en l’entaulat de l’Altar, representació continuada del milacre titulat “El tres sermons de Granada” original de N’Ampar Cabrera i Sanfèlix, alternant-se en la representació, pels chiquets més menuts, d’atre milacre.

A les nou de la nit, en l’entaulat de l’Altar, “Ronda a Sant Vicent Ferrer”, a càrrec de l’Associació d’Estudis del Cant Valencià.

En acabant l’acte cultural sopar de germanor, previ abonament del corresponent tique.

DIA 13 D’ABRIL (DILLUNS DE SANT VICENT)

A les onze del matí, en el punt a on s’alça l’Altar del TOSSAL, concentració de la comitiva que formarà part activa en la tradicional OFRENA DE FLORS al Sant i visita a la CASA NATALÍCIA DE SANT VICENT FERRER (pouet de Sant Vicent), que l’Honorable Clavariesa de les Festes Vicentines Ilma. Sra. Na Carme de Rosa i Torner, la JUNTA CENTRAL VICENTINA, i totes les ASSOCIACIONS VICENTINES i AUTORITATS, porten a efecte tots els anys.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Diputación de Valencia invertirá 6 millones de euros en El Camp de Túria

A les cinc de la vesprada, representació continuada dels milacres abans nomenats, fins a les huit de la nit.

A les set de la vesprada, SOLEMNE PROCESSÓ GENERAL, que eixirà des de la Santa Iglésia Catedral, en el que participen l’Honorable Clavariesa de les Festes Vicentines, la JUNTA CENTRAL VICENTINA, i totes les ASSOCIACIONS VICENTINES i AUTORITATS.

Al voltant de les deu i mija de la nit última representació del milacre, en acabant es procedirà a la tradicional baixada de l’Image del Sant, als acorts dels Himnes Valencià i Espanyol, en el dispar de focs d’artifici. Seguidament trasllat en vehícul especial de l’Image per a portar-la al domicili de la Clavariesa Major del 2016, Na Pepita García i Españapel següent itinerari: TOSSAL, Quart, G.V. Ferran el Catòlic, G. V. Ramon i Cajal, carrer Jesús, plaça de Jesús, Beat Nicolau Factor, Assagador de les Monges, Manuel Simó i Conca.

DIA 15 D’ABRIL (DIMECRES)

A les set de la vesprada es celebrarà una missa resada, en l’Iglésia Parroquial de Sant Nicolau Bisbe, en sufragi de les ànimes de tots els socis difunts de l’Associació del TOSSAL.

DIA 18 D’ABRIL (DISSABTE)

A les onze del matí es celebrarà en el Saló d’Actes de l’Ateneu Mercantil de Valéncia, en la Plaça de l’Ajuntament, l’entrega de Premis del Concurs de Milacres, en la representació del Milacre Guanyador d’est any.

DIA 19 D’ABRIL (DUMENGE)

A les deu del matí visita al Cottolengo del Pare Alegre, en el que colaborem des de fa anys aportant aliments i representant el milacre per a la distracció de les internes i del personal del centre.

En acabant acodirem a la població de L’Eliana a on, al voltant de l’una del mig dia, representarem el milacre en l’Altar que la nova Associació de Sant Vicent Ferrer de la dita ciutat alça en la plaça de l’Ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here