Primera reunió de la coordinadora de la Plataforma pel Tren de Rodalia al Port de Sagunt


0
1306
Imatge de la trobada a Sagunt

A la reunió van acudir membres de tots els partits polítics amb representació municipal, a excepció del PSPV, i diverses associacions i entitats locals

La coordinadora de la Plataforma pel Tren de Rodalia al Port de Sagunt es va reunir ahir, dimecres 6 de febrer, per primera vegada per a parlar de la situació en la qual es troba esta reivindicació ciutadana. A la reunió van acudir tots els grups polítics amb representació en el Ple de l’Ajuntament, excepte el PSPV-PSOE, així com diferents associacions i entitats del municipi, segons ha comunicat la plataforma.

El coordinador de la plataforma, Eduardo Márquez, va declarar que esta infraestructura “ara mateix és una voluntat política, ja que tenim tot al nostre favor, i és ací on hem d’apuntar per a aconseguir el nostre objectiu”. A més, va recordar que estan a l’espera que el Ministeri de Foment “ens conteste referent a la quantitat de diners necessària”.

Esta reunió va ser una primera presa de contacte dels diferents participants de la coordinadora, però segons Márquez “a més d’establir una data per a la mobilització ja van començar a sorgir propostes, tals com un concurs infantil en els col·legis per a dissenyar un cartell representatiu de la plataforma, l’elaboració d’un logotip corporatiu amb la idea de transmetre mitjançant diversos mitjans la idea del tren, entre d’altres”. Totes eixes propostes, va insistir, “serviran per a implicar la població i perquè visualitzen el que podem aconseguir”.

El coordinador va avançar que en unes setmanes es tornarien a reunir “per a acordar vies d’actuació i fixar una data per a la mobilització”.

La Corporació Municipal se suma a esta reivindicació

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt del mes de gener es va sumar novament a la reivindicació dels veïns del Port de Sagunt, que des de fa anys “supliquen” l’arribada del tren de rodalia fins al seu nucli de població. Així, l’acord plenari exigix “a tots els partits polítics amb representació en el Congrés, que plantegen les esmenes oportunes perquè els Pressupostos Generals de l’Estat recullen la partida necessària per al tren de rodalia fins al Port de Sagunt, evitant d’esta manera la gravíssima discriminació cap als habitants d’este nucli de població”.

Este va ser l’acord que va adoptar el ple per unanimitat a proposta del portaveu del Grup Municipal Iniciativa Portenya, Manuel González. L’Ajuntament de Sagunt notificarà al Conseller d’Obres Públiques i al Secretari Autonòmic el contingut d’esta moció, sol·licitant-los una reunió amb tots els portaveus municipals al més aviat possible.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here