Primer soterrament al cementeri de Cullera d’un afusellat de la dictadura franquista

0
743
Cementeri de Cullera.

Després d’una llarga lluita, la família ha pogut enterrar-lo de forma digna al cementeri local

Després de dècades, la família d’un dels ciutadans cullerencs represaliats pel franquisme ha pogut donar-li un soterrament digne al cementeri de Cullera. És el primer dels 19 cullerencs, les restes dels quals es trobaven a la fossa comuna 112 de Paterna, en arribar a la fi d’este procés de justícia històrica que s’ha allargat durant anys.

La regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover, assegura que des de l’Ajuntament es continuarà ajudant en tot el possible per a tancar este capítol, sens dubte un dels més tristos i vergonyosos de la història d’Espanya.

‘Tots els passos que s’estan donant en este procés no hagueren estat possibles sense el treball de l’Associació de Familiars de Víctimes del Franquisme de la Fossa 112 de Paterna. Esperem que la recuperació dels cossos, la seua identificació i el poder soterrar-los amb dignitat ajuden als familiars a tancar ferides i a aplacar el sofriment’, assegura Jover.

Víctimes del franquisme

Sols a la fossa comuna 112 de Paterna es trobaven les restes de 19 cullerencs dels quals solament dos han estat identificats.

Entre esta i altres fosses s’han trobat les restes de 66 ciutadans de Cullera víctimes del franquisme, tots ells morts entre l’any 1938 i 1956, representant un 5 % de la població d’aquell moment segons l’estudi ‘Els afusellaments al País Valencià (1938-1956)’ l’autor del qual és Vicent Gavarda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí