El president del Port de València vol una bona connexió amb Sagunt per no perdre el lideratge al Mediterrani

0
952
Aurelio Martínez, durant la seua participació en les jornades d'ASECAM

Aurelio Martínez defensa la necessitat d’un gran port “hub” per a estalviar costos a les empreses

“Ens juguem el nostre futur com a port ‘hub’ i com a líder del Mediterrani si no actuem amb agilitat i intel·ligència per a ampliar la nostra àrea d’influència a l’interior d’Espanya. Una actuació que passa necessàriament per potenciar la connectivitat entre els ports de València i Sagunt i per acostar el ferrocarril als centres de càrrega dels nostres clients”. En aquests termes ha defensat Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària de València la importància que tindrà en els pròxims anys una bona connexió entre les àrees logístiques i industrials dels ports de Sagunt i de València.

Aurelio Martínez ha participat a Sagunt en la XVI Trobada Empresarial que organitza ASECAM (Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre) en una taula redona al costat del president de la CEV, Segó Navarro i el president d’ADIF, Juan Bravo.

El president de Valenciaport ha manifestat que “l’aposta per futur del port valencià ens la juguem amb els qui són els nostres principals competidors; i hem de pensar que comptar amb un gran port transoceànic que connecta amb altres ports ‘hub’ del món al costat de les nostres fàbriques és una benedicció per a les nostres empreses”.

“A llarg termini -ha afegit Aurelio Martínez- la càrrega continuarà el seu procés de concentració. Per tant, cada vegada hi haurà menys ports grans; i nosaltres no volem deixar de ser un gran port. És la gran basa perquè les empreses estalvien costos. El port de València és per a les mercaderies el que un gran aeroport com el de Frankfurt ho és per a les persones: una plataforma de connexions amb tothom que estalvia costos i evita escales intermèdies per a una importació i una exportació més competitives”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Sagunt presenta el nou autobús híbrid que circularà entre els dos nuclis urbans

El president de l’Autoritat Portuària de València ha donat a conèixer als més de 400 empresaris assistents a la Trobada de ASECAM algunes xifres de l’últim informe de Mckinsey&Company. Aquesta consultora, en el seu informe sobre previsions de l’evolució del comerç mundial presentat el passat mes d’octubre vaticina que dins de 50 anys els vaixells transoceànics de càrrega transportaran fins a 50.000 contenidors; més del doble que els megabucs d’última generació.

Sobre aquest tema i amb vista al futur, però “mirant al present i al que tenim davant -ha dit Aurelio Martínez- hem de ser conscients que no hi ha una altra àrea tan ben comunicada, connectada, ni tan gran, ni millor situada en tot el Mediterrani com Parc Sagunt, amb el seu port i les seues futures connexions per mar, carretera i tren”.

Martínez ha aportat xifres per a demostrar que el port de València té marge per a créixer en les àrees logístiques d’Aragó, i en tot el corredor Cantàbric, on “no tots competim amb les mateixes condicions. A Madrid competim tots, però a Aragó no. A Aragó, nosaltres no podem competir perquè no podem. Fins a fa no res no podia circular ni el tren; i així no es pot competir”.

“Per al port de València i per a Sagunt, arribar al Cantàbric i a tot Aragó, Rioja i Navarra és fonamental. És el que ens va portar a invertir i a comprometre inversions fora de les nostres dàrsenes per més de 50 milions d’euros. I tot cal dir-ho -ha volgut puntualitzar el president dels ports de València i de Sagunt- la nostra proposta d’inversió va ser molt ben assumida pel ministre de Foment, pel president d’ADIF i pel conjunt de sectors relacionats. Tot cal dir-ho. I açò és una bona notícia per a tots”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sagunt pren mesures en la fase 3: tanca la platja per la nit de Sant Joan i imposa 20 multes per no portar mascareta

De cara al futur, Aurelio Martínez va mostrar a l’auditori el seu convenciment de la necessitat de potenciar la comarca saguntina com ZAI (Zona d’Activitats Industrials)

“Aqueixa força industrial és bona per al port i per a Sagunt. Fideliza tràfics, fa necessaris nous serveis com el PIF, exigeix ampliació de terminals i fa fonamental la seua connexió amb el port de València amb una solució que genere el menor impacte ambiental possible; i aqueixa solució és a través d’un túnel. Un túnel com a punts altres que hi ha a València; lloc que és absolutament estratègic per al port i per a les futures generacions”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here