Presentat a Aielo de Malfeit un llibre que divulga la riquesa dels taulells ornamentals de la localitat

0
1011
Llibre Aielo 2
El llibre recull imatges de diversos plafons ceràmics centenaris

Recentment s’ha presentat a Aielo de Malferit el cinqué número de la col·lecció biblioteca Degà Ortiz i Sanz el llibreUn patrimoni a descobrir: ceràmica devocional, taulells ornamentals i paviment hidràulic d’Aielo de Malferit‘ escrit per Noelia Vidal Belda.

Segons s’explica ds del consistori el llibre recopila tota la ceràmica d’Aielo de Malferit en matèria devocional incloent-hi el «poc conegut i estudiat taulell hidráulic«.

L’autora de l’obra, Noelia Vidal, apunta que l’estudi i catalogació de tota la ceràmica que comença en l’època medieval, trobada al Palau dels Malferit, els ha dut dos anys de treball, visitant totes les cases del municipi, sobre tot les cases més nobles dels carrers Església, Major, Enmig i Sants de la Pedra.

El llibre consta de 208 pàgines i més de 380 fotos a color on es poden apreciar plafons ceràmics particulars fins ara inèdits, sent el més antic un plafó ceràmic de Santa Bàrbera datat en 1788. Així s’explica que este estudi fotogràfic pretén «protegir, conservar i divulgar el patrimoni històric-artístic que conserva Aielo de Malferit«.

Esta obra va ser presentada per Fernando Sendra Bañuls, Doctor en Química per la Universitat d’Alacant i professor de l’Escola Politècnica superior de Gandia de Física Aplicada, per la regidora de cultura Maribel Vicent Ferri i per la bibliotecària Maria Jesús Juan Colomer.

La regidora de Cultura, Maribel Vicent, va agrair la col·laboració ciutadana prestada a Vidal obrint les portes de les cases i va afirmar que «des de l’ajuntament s’està fent un gran esforç per mantenir i protegir el gran patrimoni del que disposa Aielo«. Així ha recordat que durant l’any 2009 s’han restaurat cinc plafons ceràmics devocionals i dos civils.

Per la seua banda Fernando Sendra va valorar «molt positivament» el treball de Noelia Vidal i el fet de que haa pogut donar a conéixer una nova peça del pintor ceramista Joseph Sanchis Cambra.

El llibre està a la venda a les llibreries d’Aielo de Malferit, a la Biblioteca i a l’Ajuntament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí