Es presenta la seu permanent a Xàtiva de la nova associació de professional d’escoles taller

0
842
L'acte de presentació es va fer al Gran Teatre de Xàtiva

La nova associació professional d’àmbit autonòmic engloba quasi 500 professionals de les tres províncies que treballen en els programes de formació i ocupació de l’administració pública

Este dilluns es presentava al Gran Teatre de Xàtiva l’Associació de Professionals ETCOTE de la Comunitat Valenciana. L’acte va comptar amb la presència de la directora general d’Ocupació i Formació de Labora-Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Rocío Briones i de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. L’associació recentment constituïda tindrà la seua seu permanent a la capital de la Costera.

Cerdà expressava la seua satisfacció pel fet de que Xàtiva albergue aquesta nova associació professional. Segons l’alcalde, “es tracta d’un col·lectiu de professionals que compleixen una missió fonamental per a l’objectiu de facilitar la inclusió laboral de persones desocupades, un objectiu prioritari que compartim des de l’equip de govern”.

Cerdà ha recordat que a Xàtiva, actualment, hi ha dos projectes en funcionament: “feia molt de temps que Xàtiva no tenia una escola taller. Recentement, la Generalitat Valenciana ens ha concedit una subvenció de prop de 200.000 euros per a posar en marxa un nou taller d’ocupació a Xàtiva, amb la qual cosa es crearan 13 nou llocs de treball a la nostra ciutat. Aquesta iniciativa se suma a l’escola d’ocupació Escorxador Viu que en les seues dues fases ha suposat rebre de la Generalitat 270.000 per a formar a 15 persones de la ciutat”.

Per a l’alcalde “el compromís de la Generalitat Valenciana amb la creació d’ocupació a Xàtiva és més que evident. A banda dels tallers d’ocupació, el programa Avalem Joves Plus ha permès contractar a un centenar de joves, amb una ajuda de més d’un milió d’euros per part de Labora”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Costera ha tingut 8 morts per coronavirus que s'han concentrat a Xàtiva, Vallada, Canals i la Llosa de Ranes

La nova associació professional d’àmbit autonòmic engloba quasi 500 professionals de les tres províncies que treballen en els programes de formació i ocupació de l’administració pública. Els objectius principals de l’associació són convertir-se en l’interlocutor de l’administració per millorar els programes de formació i ocupació, al mateix temps que defensa els interessos laborals dels professionals.

Aquestos programes estan destinats a millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades a qui va dirigit per mitjà de la realització d’obres o serveis d’interès general i que possibiliten a l’alumnat/treballador la realització d’un treball efectiu. Els professionals d’aquesta associació imparteixen formació oficial conduent a l’obtenció dels Certificats de Professionalitat definits per l’Institut Nacional de les Qualificacions (INCUAL) depenent del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

Actualment els programes que estan en funcionament on treballen els membres d’aquesta associació són els Tallers d’Ocupació, les Escoles d’Ocupació ET Formem i T’Avalem, donant formació a més de 2.000 alumnes amb un pressupost global superior a 40 milions d’euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here