Sagunt ja té el pla d’ajudes per a la reinserció d’extreballadors de l’automòbil dotat amb 500.000 €

0
1652
El pla ha estat presentat a l'Ajuntament de Sagunt

L’aportació per a la reinxerció d’extreballadors de Bosal la realitzaran la Generalitat i el Fons Europeu d’adaptació a la Globalització, i la gestionarà l’Ajuntament de Sagunt

El Conseller d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat pel secretari autonòmic d’ocupació, Enric Nomdedéu i la directora general del Servef, Rocío Briones, ha presentat aquest dijous a Sagunt el Pla d’ajudes per a la reinserció laboral en el sector dels vehicles de motor, remolcs i semiremolc. Es tracta d’unes ajudes que sumen 500.000 euros comptant l’aportació de la Generalitat i el FEAG (Fons Europeu d’adaptació a la Globalització) que gestionara -per concurrència competitiva- l’Ajuntament de Sagunt.

El pla respon a la necessitat del sector de l’automòbil de Sagunt, i en concret, a la demanda dels ex treballadors de Bosal, acomiadats en 2015 als què el conseller Climent va atendreals pocs dies d’accedir al seu càrrec. Són 218 treballadors, dels quals 130 han sol·licitat participar del programa que s’executarà en 2018.

El conseller Rafa Climent ha felicitat els tècnics i responsables del Servef i de la Direcció General de Fons Europeus, així com als ex treballadors i a l’Ajuntament de Sagunt per l’excel.lent coordinació a l’hora de treballar per aconseguir aquestes ajudes. Segons Climent, «és molt difícil que Europa atorgue ajudes d’aquest tipus amb acomiadaments inferiors a 500 treballadors, però ho hem planificat i explicat molt bé».

Rafa Climent ha explicat que les ajudes són d’orientació personalitzada, reciclatge laboral i d’inserció laboral, «amb importants quantitats per a l’emprenenduria o la contratació per part d’empreses o foment del cooperativisme». Així, les empreses que contracten alguna de les persones que treballaren a Bosal percebran una ajuda máxima de 2.400 euros; els emprenedors fins a 13.400 euros i cada cooperativista que funde una empresa social, fins a 10.000 euros.

Les subvencions tenen carácter innovador amb dotació perquè els desocupats es connecten a internet en les seues cases per buscar feina,o per costejar els desplaçaments i trasllats a altres ciutats en cas que la feina aconseguida no es trobe en la mateixa ciutat de residència.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí