El Premi Senyoriu d’Ausiàs de Beniarjó aborda l’impacte del certamen en la trajectòria dels nostres escriptors

0
1329

La Sala d’Exposicions de Beniarjó acollirà diumenge, 4 de febrer, a les 12 hores una taula redona amb el títol “Poetes al Senyoriu d’Ausiàs March. El premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó, en la trajectòria dels nostres escriptors i escriptores”.

Hi participaran poetes de diverses generacions i la cita servirà per aproximar-nos al paper que ha tingut el certamen en les diferents trajectòries. En la taula redona prendran part Teresa Pascual, Vicent Berenguer, Josep Lluís Roig i Carles Miret. El premi arriba enguany a la 38a edició.

Cartell de presentació de la taula redona.

Teresa Pascual estudia Filosofia a la Universitat de València i fou professora d’ensenyament secundari a Gandia. Es donà a conèixer amb el seu primer poemari, Flexo, guardonat amb el premi Senyoriu d’Ausiàs March 1987, que surt publicat el 1988; any en què guanya el premi Vicent Andrés Estellés amb Les hores. Pascual ha continuat molt lligada al guardó com a membre del jurat.

Vicent Berenguer és un poeta, traductor i editor valencià. Dipomat de Professorat d’EGB, filologia francesa, per la Universitat de València, i estudis de filologia hispànica, inacabats, a la mateixa Universitat. El 1985 guanyà el Senyoriu d’Ausiàs March, amb l’obra Carmí vora els llavis, editada per El Cingle.

Josep Lluís Roig ha estudiat Filologia a les universitats de Barcelona, Lleida i València, treballa com a professor de valencià a un institut d’ensenyament secundari. Ha rebut nombrosos premis literaris, entre ells el Premi Vicent Andrés Estellés de poesia de 2008 amb Peixos d’un mar sec. Amb El gest de les hores va guanyar el guardó de Beniarjó el 1990.

Carles Miret, arqueòleg, ha publicat dos poemaris, amb el primer dels quals guanyà el Senyoriu d’Ausiàs March. Fou amb l’obra Belleses arbitràries.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí