El premi Carolina Planells de narrativa curta de Paiporta guardonarà obres escrites en valencià

0
1148
Lliurament dels premis Carolina Planells 2016 a Paiporta
Lliurament dels premis Carolina Planells 2016 a Paiporta

El ple de l’Ajuntament de Paiporta ha aprovat les bases per a la desena edició del Premi Carolina Planells de narrativa curta contra la violència de gènere, guardó amb què es ret homenatge a una paiportina assassinada en un crim masclista. Aquest certamen es troba plenament consolidat i obrirà en breu el període de recepció d’obres.

Per al desè aniversari, la gran novetat és que s’enceta un accèsit per a obres escrites en valencià, premi que se suma als guardons en les categories juvenils, d’adults, i per a obres escrites per persones empadronades a Paiporta en ambdues seccions. El nou guardó a la millor obra escrita en valencià estarà dotat amb 300 euros. Les bases del concurs foren aprovades en l’últim ple per unanimitat.

El regidor de Cultura, Alberto Torralba, va explicar durant la defensa de la proposta que “l’equip de govern de Paiporta tenim un compromís amb l’eradicació de la violència masclista, que ha d’impregnar tota la nostra acció”. Al mateix temps, Torralba va considerar el nou accèsit com “una motivació per al foment de l’ús del nostre idioma”, i va recordar que les obres per a les diferents categories ja es podien presentar tant en valencià com en castellà.

Tal com es descriu en les bases, el jurat per als premis serà nomenat per l’Ajuntament, i el verdicte es donarà a conèixer al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones. En la passada edició, es presentaren a concurs un total de 92 obres, 56 d’elles en la categoria d’adults i 36 en la juvenil. Els guanyadors foren José Quesada i Etna Miró respectivament. La dotació econòmica dels guardons és de 600 euros per a la millor obra d’adults, amb 300 per a la millor de persones empadronades a Paiporta, i 300 per als juvenils, amb 150 per a la millor escrita per joves paiportins i paiportines.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí