El PP de Xàtiva exigeix una ordenança municipal que ordene l’ús de patinets elèctrics

0
638
Els patinets elèctrics proliferen a les ciutats.

Els populars recorden que el regidor de mobilitat, Juan Giner (Cs), va dir fa un any que estava fent-se

El PP de Xàtiva ha exigit a l’equip de govern municipal la regulació de l’ús dels patinets elèctrics a la ciutat. En el passat ple el PPpopular es va preguntar al Regidor de Policia Local, Juan Giner (Ciudadanos), sobre aquesta qüestió, recordant-li que just fa un any, en una comissió informativa de règim interior de 6 de setembre de 2019, ja van preguntar al regidor sobre la situació dels patinets elèctrics, i el propi regidor de mobilitat va contestar que estaven en això. “La realitat és que un any després tot segueix igual”, lamenten els populars.

En la qüestió dels patinets elèctrics expliquen que existeixen unes instruccions d’obligat compliment per a totes les poblacions, que emanen de la Direcció General de Trànsit, però hi ha determinades qüestions que es deixen a criteri de les ordenances municipals que es puguen aprovar, com per exemple, l’ús obligatori o no de casc, els llocs o espais per on es pot circular, els estacionaments, etc.

El regidor popular, Marcos Sanchis, ha demanat a l’equip de govern “que és necessari que l’Ajuntament de Xàtiva faça els seus deures, portem un any sense l’ordenança de patinets elèctrics”. Des que es va iniciar la desescalada ha augmentat el nombre de patinets electricos que circulen per la Ciutat. Els veiem circular per les voreres, per la carretera, sense casc, en algunes ocasions amb dues persones. El regidor popular ha manifestat que “és necessari que l’ajuntament aclarisca per on poden circular, a quines edats es poden utilitzar, si precisen de casc o no….i totes aquestes qüestions són competència municipal, és necessari que per mitjà d’una ordenança l’ajuntament aclarisca aquestes circumstàncies”. “Són vehicles que poden generar conflictes amb vianants i amb la resta de vehicles que circulen pels nostres carrers, i aprovant una normativa donarem seguretat jurídica a tots, als quals circulen amb el patinet i a la resta de vianants”. “Pensem que estem perdent el temps i que l’equip de govern no aclareix la normativa sobre aquest tema”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Equipament juvenil, un centre històric més verd i millor transport, els més votats de Decideix Xàtiva 2018

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here