El PP de Sagunt acusa a ajuntament i Generalitat de perdre 2 milions en la reindustrialització

0
951
Sergio Muniesa, en una intervenció en el ple de Sagunt

El PP de Sagunt lamenta la pèrdua de 2 milions en la reindustrialització i qualifica de “fiasco” la política industrial del consistori i de la Generalitat

El Grup Municipal del PP en l’Ajuntament de Sagunt ha lamentat la pèrdua de prop de 2 milions d’euros del Pla de Reindustrialització. El portaveu, Sergio Muniesa, considera un “nou fiasco” aquest procediment que “confirma la pèssima política industrial del Govern local i de la Generalitat Valenciana en sol·licitar les ajudes autonòmiques amb prou faenes un terç dels 2.700.000 euros disponibles”.

“Quan s’ha confirmat que dels 2,7 milions d’euros destinats al Pla de Reindustrialització de la comarca, per a 2016, tan sol una mica més de 860.000 euros ha arribat a les empreses demostra la incompetència en la gestió d’un govern autonòmic que tarda més d’un any a traure una convocatòria d’ajudes al sector industrial de la nostra ciutat”, ha destacat Muniesa.

Per als populars es tracta de “una oportunitat perduda més, i són moltes; i el que més preocupa que açò comença a ser alguna cosa habitual. Una marca de la casa del govern local que presideix Quico Fernández”.

Segons detalla el PP, “dels quasi 4 milions d’euros que es van destinar per part de l’Estat i l’administració autonòmica a la industrialització en 2016, s’han aplicat escassament un 20%. Tan sol 867.000 euros dels quasi 4 milions disponibles per a 2016”.

El problema, segons els populars, “resideix que mentre des del govern local s’han obstinat a excusar totes aquestes pèrdues, la realitat és que tota aquesta successió de fracassos porta el segell de la incapacitat de gestionar el que porten entre mans, dins del termini i en la forma escaient”.

Així mateix, el PP denuncia “la tardança de la convocatòria i l’escàs temps per a tramitar-les”. “Des del govern local s’havia perdut tot un any i s’havia mostrat incapaç de fer veure la necessitat d’agilitar les ajudes i atendre a les peticions de les indústries de la nostra ciutat davant la Generalitat, que ara gestionen”, apunta Muniesa.

“L’efecte de tot allò, que dèiem, ha quedat demostrat que les subvencions només valdran per a millorar els resultats d’inversions que ja estaven realitzades i finançades. Han deixat de costat a totes aquelles empreses que, precisament, en ple procés de reindustrialització estaven esperant que es materialitzaren aquestes ajudes anunciades, per a dur a terme la inversió i l’aposta per la innovació amb l’efecte multiplicador per a la creació d’ocupació”, critica el portaveu del Pàg.

Finalment, els populars afirmen que “plou sobre mullat i sense comptar amb el suport dels sectors implicats de la ciutat”.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here