El PP afirma que la qualitat sanitària en la Ribera després de la reversió «cau en picat» per falta de personal

0
2105
Imatge de la reunió informativa del PP

Des de la Conselleria de Sanitat es va anunciar que al llarg de 2018 s’incrementaria amb 333 nous treballadors la plantilla del departament de Salut

El PP ha denunciat que en sols 45 dies des de la reversió, la qualitat sanitària de l’àrea de la Ribera “ha caigut en picat” ja que s’han registrat una “cascada” d’acomiadaments, hi ha serveis que no es poden oferir, com les ressonàncies, s’està produint una falta de personal “perillós” en alguns municipis i hi ha un descens en les operacions.

El PP apunta que des de la reversió, els centres de salut d’Albalat i Corbera han estat 32 dies sense pediatre, és a dir, hi ha localitats que porten sense pediatra el 75% dels dies després de la reversió. Una situació que es repeteix a Cullera o en l’Alcúdia que estan sent derivats a municipis veïns com Guadassuar, “una situació pròpia del segle XIX” perquè “és un contrasentit que els pares hagen de desplaçar-se a altres localitats perquè un metge puga atendre als seus fills”.

No obstant açò, segons han els populars, ja hem assistit a 14 acomiadaments, a trasllats forçosos i a un “desert” de metges tan “desolador” que ha portat a la conselleria a cercar facultatius “a la desesperada” via ‘whatsapp’ perquè els professionals “no es fien de la Ribera”. “No es contracten metges –han denunciat– solament es realitzen contractacions d’auxiliars d’infermeria i celadores”.

En aquest sentit, el PP col·locarà taules informatives en tots els municipis afectats per a “retornar-li la veu als ciutadans” que la consellera Munt “intenta silenciar” amb l’objectiu d’articular iniciatives parlamentàries i donar trasllat de les queixes que plantegen els ciutadans a organismes com el Síndic de Greuges per a “acabar amb la ideologia sanitària”.

Reforços

Amb tot cal recordar que des de la Conselleria de Sanitat es va explicar que després de la reversió es reforçaria la plantilla sanitària de la Ribera durant el primer any. Aixé en els primers dies es van incorporar 30 nous professionals, i que estos augmentarien al llarg de 2018 amb 303 nous treballadors per al departament de salut i equiparar, així, la seua plantilla a les ràtios de la resta de departaments de gestió pública directa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí