El PP qualifica de “atac pro-catalanista” el desplegament d’una quatribarrada en una festa popular de l’Olleria

0
818
Imatge de l'acte del desplegament de la bandera

El PP carrega durament contra l’alcalde per la seua “complicitat” i perquè “se sent orgullós de pertànyer a grups pro-independentistes com és la Coalició Nacionalista BLOC-Compromís”

El deplegament d’una bandera quatribarrada durant les festes laiques de la Magdalena de l’Olleria el passat dissabte per part del col·lectiu Ball dels Locos, ha provocat les crítiques del PP de la localitat afirmant que es tracta d’un “atac pro-catalanista contra les senyes d’identitat valencianes”. A més els populars han senyalat a l’alcalde Julià Engo (Compromís) afirmant que l’acte ha comptat amb la seua “complicitat”.

Segons expliquen des del PP “el passat dissabte, 22 de juliol, com cada any, algunes associacions culturals tornaren a celebrar la festa laica de la Magdalena. Tot transcorria amb total normalitat, amb les tradicionals dansades, castellets i altres balls a ritme de dolçaina i tabal. Per a concloure, i com a ‘cirereta del pastís’ no podent ser menys, els castellets dels Ball dels Locos desplegaren una senyera quadribarrada catalana d’uns quants metres de llarg, perquè fora presenciat per tot l’espectador que fou present allí”.

Després de l’escena el PP ha volgut “denunciar també la passivitat per part del senyor alcalde, ja que pareix que el poble siga d’ell i puga fer el que li dona la gana, cedint espais públics i subvencionant a algunes entitats culturals locals pro-catalanistes i prohibint a altres associacions culturals espais públics, com són l’associació taurina La Riba per a fer les tradicionals vaquetes. En este punt han acusat a Engo d’haver “impedit que es complisca la decisió del Ple de la Corporació municipal, òrgan collegiat on resideix la sobirania popular, que va aprovar per huit regidors a favor (6 del Partit Popular i 2 del Partit Socialista Obrer Espanyol) i cinc en contra (Compromís) realitzar les tradicionals vaquetes a L’Olleria en espais públics i subvencionats parcialment per l’Ajuntament de L’Olleria”.

Per això critiquen que “l’alcalde participa en actes purament pro-catalanistes, ataca les senyes d’identitat valencianes, la nostra senyera, utilitza les nostres tradicions per al seu interès partidista i, a més a més, se sent orgullós de pertànyer a grups pro-independentistes de la Comunitat Valenciana com és la Coalició Nacionalista BLOC-Compromís”.

El PP conclou el seu comunicat afirmant que demanen explicacions a l’alcalde de l’Olleria sobre aquests fets i a que es comprometa a que “no es tornen a vulnerar les senyes d’identitat de tots els valencians i valencianes en espais públics”. Finalment afegeixen que  “no estem en contra de les associacions culturals que participaren en la Festa laica de la Magdalena, sinó d’aquells pro-catalanistes que la van instrumentalitzar políticament”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here