El PP de Montaverner demana la dimissió de l’alcalde socialista, investigat per prevaricació

0
1543
Joan Chornet, alcalde de Montaverner

L’alcalde del PSPV de Montaverner haurà de declarar com a investigat per la gestió de l’empresa pública Innovem, després d’accedir en setembre a l’alcaldia

El PP de Montaverner ha demanat la «immediata dimissió» de l’alcalde de la localitat, Joan Chornet (PSPV) per la seua investigació (abans imputació) per un presumpte delicte de prevaricació. Els populars també han demanat a Compromís que retiren el seu suport al grup socialista en el govern municipal i han clamat «fora corruptes de l’ajuntament».

La investigació de Chornet ha arribat des del jutjat de primera instància n.1 d’Ontinyent qui ha citat a l’alcalde a declarar com a presumpte responsable pel forat detectat en l’empresa pública Innovem. L’empresa, creada en 1999 pel govern socialista local, estava dedicada a la gestió de programes vinculats a la informàtica, a la formació laboral, l’assessorament empresarial i la gestió urbanística.

Així segons el jutjat arrossegava una situació concursal des de fa tres anys amb unes pèrdues de més de 200.000 euros de «origen desconegut». Des del PSPV s’ha apuntat al govern del PP d’Amparo Roses de no haver treballat per al menteniment de l’empresa durant el seu període de govern.

El jutge ja ha encarregat a un perit que elabore un informe sobre si existeixen irregularitats comptables així com un possible delicte a l’Agència Tributària. De la mateixa manera, demana conèixer la destinació final dels diners abonats per un proveïdor a Innovem i si es va produir un crebant per als interessos públics.

Joan Chornet va accedir a l’alcaldia de Montaverner en setembre de 2016 després d’arribar a un acord amb Compromís per presentar una moció de censura a l’alcaldessa popular. Segons este pacte Chornet exercirà l’alcaldia fins el mes d’agost de 2017, quan Juli Juan (Compromís) prendrà el relleu al front del govern municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here