PP i Compromís abandonen el ple de Bocairent que tramitava les alegacions al Pla Urbanístic

0
795
Imatge de la intervenció del portaveu del PP en el ple
Imatge de la intervenció del portaveu del PP en el ple

Els 2 regidors del PP van abandonar divendres el ple de l’Ajuntament de Bocairent que tramitava l‘informe de les alegacions al PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana) després de rebutjar l’equip de govern del PSPV l’eliminació del PRI-1 d’este pla. Després d’esta mesura, a la que es van sumar també els 3 regidors de Compromís, des del PP afirmen que han fet «un últim intent perquè l’equip de govern retirara de l’ordre del dia l’aprovació de l’informe d’al·legacions al PGOU, per considerar que no havien escoltat la vertadera voluntat dels veïns afectats, actuant de manera autoritària».

El portaveu del PP, Toni Belda, ha afirmat que «no és el moment que l’ajuntament obligue als veïns i veïnes afectats a fer una despesa econòmica, que tal vegada, no estiguen disposats a fer» i ha reclamat a l’equip de govern de Josep-Vicent Ferre a que continue negociant amb els veïns per aconseguirun consens «i no dividir als veïns com ha fet l’equip de govern socialista».

Belda ha acusat directament a l’equip de govern del PSPV de «mentir» en vespres d’eleccions perquè «la figura del PRI-1 segueix vigent tal com apareix en l’informe de l’equip redactor, un informe que està ple d’ambigüitats i que no respecta per res la voluntat dels veïns afectats«. «És un tema que genera més dubtes que llums i no estem disposats al fet que els veïns d’aqueixa zona paguen les conseqüències d’una decisió equivocada», ha afirmat.

El PP, davant el manteiment del PRI-1 per part de l’equip de govern, va abandonar el ple afirmant, en paraules de Toni Belda, que quedarà «únicament i baix la responsabilitat del PSOE, que el PGOU siga un pla de consens, una de les premisses bàsiques de qualsevol organisme públic. Ja que estan perjudicant als seus propis veïns en comptes d’ajudar-los».

Davant esta situació els 6 regidors del PSPV van aprovar en solitari l’informe sobre el PGOU.

«Teatralització»

Des del PSPV s’ha afirmat que l’abandonament del Ple per part dels regidors del PP i Compromís ha sigut una «teatralització per a justificar la falta de propostes i suggeriments dels dos grups» en esta fase. Així afirmen que la zona PRI-1 «coincideix a grans trets amb el disseny que el mateix Partit Popular va presentar en el ‘Concert Previ’ del Pla General, i el número de propietaris afectats que han manifestat la seua postura està al voltant de 35″.

Des del partit de govern expliquen que en la Comissió Informativa del 19 de novembre es va presentar als representants dels grups polítics municipals l’informe de l’equip redactor del PGOU perquè l’estudiaren a fi que l’estudiaren i, si ho creien convenient, es convocara una reunió amb l’equip redactor per a aclarir els aspectes que consideraren pertinents. No obstant apunten que «més de tres mesos després, ni el Partit Popular ni Compromís van demanar a l’equip de govern alguna reunió o aclariment, i en la Comissió Informativa del 25 de febrer del 2016 no van presentar cap suggeriment o proposta, sinó que es van limitar a abstenir-se en les 19 votacions realitzades, excepte en una en què una representat de Compromís va votar a favor de l’al·legació presentada pel seu portaveu».

Des del PSPV també asseguren que han escoltat i consensuat amb els veïns aspectes del PGOU com la Zona Industrial número 5 (‘Mas del Xaquero’) , que es manté com a zona agrícola, o el ‘PRI de les Monges’, que es manté com ús cultural-religiós i zona verda privada.

Pel que fa al PRI-1 asseguren que aquest «respon a la voluntat de transformar, en un futur llunyà, una zona industrial on ara es mesclen habitatges i naus industrials en una zona residencial, de manera que en un futur les indústries se situen en els polígons industrials i s’evite el pas de camions pesants per l’interior de la població, millorant així la seguretat i la qualitat de vida dels veïns i veïnes».

Afegeixen a més que l’equip de govern «ha donat diferents alternatives als habitants de la zona, a fi que mostren quina és la seua voluntat en el futur (mantenir-se com a industrial, passar a residencial…), de manera que si es produeix el canvi es puga fer de manera transitòria, pacífica i voluntària». Així mateix els sociaistes afirmen que durant tot el procés ha mantingut les reunions necessàries amb tots ells i que «una regidora de Compromís havia presentat una al·legació on mostrava la seua voluntat de passar automàticament el seu habitatge a zona residencial, la qual va ser aprovada amb els vots del PSPV«.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here