El PP demana dimissions al govern de Sagunt per un mural d’Elías Taño amb homenatge als condemnats de Altsasua

0
1986
Fragment del mural de Sagunt amb la inscripció "Altsasukoak aske!"

L’obra pintada sobre les parets del mercat municipal va ser confeccionada dins del concurs ‘Més que murs’ organitzat per l’Ajuntament de Sagunt

Un fragment en un racó del mural pintat per l’artista Elías Taño amb el lema ‘Altsasukoak aske!’ (llibertat per als de Altsasua) dins del concurs impulsat per l’Ajuntament de Sagunt ‘Més que murs’, ha provocat les crítiques irades del PP arribant a demanar la dimissió del regidor responsable de l’organització.

El mural, pintat sobre les parets del mercat municipal de Sagunt, conté diferents crítiques polític-socials, que van des del missatge ‘CIES no’ o el ‘No és no’ a les crítiques a l’estat d’Israel amb la representació i una bomba amb el símbol de l’estrella de David.

En un missatge en xarxes socials el PP afirmava que amb aquest mural el cuatripartito que conforma el govern de Sagunt (Compromís, EUPV, PSPV i ADN-Morvedre) “dona suport als delictes d’atemptat ocorreguts en Altsasua contra els agents de l’autoritat, dos guàrdies civils i les seues núvies”.


A més el PP ha demanat la dimissió del regidor de Joventut i Temps Lliure, Guillermo Sampedro (EUPV) i que s’esborre del mural la part del missatge, titllant tant al regidor com a l’alcalde Francesc Fernández (Compromís) de fer una “ús polítics” dels espais públics.

Aquesta polèmica es produeix dies després que l’Ajuntament de València multara a l’empresa de neteja de la ciutat per esborrar un altre mural del mateix autor dedicat íntegrament a aquesta mateixa causa política, i a qui han oferit un altre espai perquè torne a pintar una altra obra amb la mateixa temàtica.

Mural confeccionat per Elías Taño a les parets del Mercat de Sagunt

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here