El PP culpa al tripartit de “frenar” el Tren de la costa que milloraria la competitivitat de la Ribera Baixa

0
788
Víctor Soler va realitzar la roda de premsa a Cullera

El diputat del PP Víctor Soler destaca la importància d’esta infraestructura i critica la taxa turística que “és un perill per a poblacions com Cullera”

El diputat del Grup Popular en Els Corts, Víctor Soler, ha assenyalat que “el tren de la Costa que frena el tripartit millorarà la competitivitat de la comarca de la Ribera Baixa”. Soler ha realitzat aquestes declaracions aquest matí en una roda de premsa celebrada a Cullera per a analitzar el càstig dels Pressupostos de la Generalitat a la comarca.

El diputat popular ha assenyalat que els pressupostos de la Generalitat “són immobilistes, no creen noves oportunitats per a la Comunitat Valenciana i creen problemes a la inversió com el rebuig a l’ampliació de la pista de Silla o el tren de la costa que està bloquejat perquè les dues conselleries competents han presentat al·legacions en sentit contrari. El Consell de Puig i Oltra, a més de no invertir, es dediquen a posar obstacles a l’arribada d’inversions, ja siguen de tipus privat com de tipus públic amb les inversions en infraestructures previstes per Foment”.

Víctor Soler ha explicat que “el GPP ha presentat al voltant de 300 esmenes per a la província de València amb l’objectiu de vertebrar el territori. En la comarca de la Ribera Baixa, per destacar algunes, es demana la reforma del Palau de Justícia de Sueca, una línia d’ajudes per a la industrialització de la Ribera Baixa, i –entre altres- construcció de col·lectors pluvials a Almussafes. També s’ha presentat una esmena per a una altra gran infraestructura com és el tren de la costa de la qual han votat en contra PSPV i Compromís.

“Hem demanat millores en la línia entre Cullera i Gandia que no solament millorarà la connexió sinó que és necessària i un pas previ per al tren de la costa” ha assenyalat al mateix temps que ha indicat que “el tren de la costa suposa la vertebració de la costa, millorarà la competitivitat de la comarca i serà un impuls turístic. Una comarca ben connectada és important, no obstant açò el tripartit va votar en contra en Els Corts. Aquesta setmana té una nova oportunitat per a tirar endavant”.

Respecte al desdoblament de la general i la finalització de la A-38, el diputat popular ha recordat que “el Ministeri té un compromís ferm amb aquesta infraestructura. El pla de rodalies destina quantitats importants al desdoblament del Gandia-Cullera i que el tren puga arribar fins a Oliva. Demanem lleialtat a la nostra terra a PSOE i Compromís perquè recolzen l’arribada d’aquest tipus d’infraestructures i que no posen obstacles”.

Finalment, Víctor Soler ha manifestat que “la taxa turística és un perill per a poblacions com Cullera o Gandia i encara segueix en l’aire. Hi ha un pols entre els tres partits del tripartit i l’únic que s’ha manifestat clarament en contra de la taxa ha sigut el PP. El principal problema que cal atallar en matèria turística és l’intrusisme i ací on cal centrar l’atenció, en lloc de gravar als qui ho fan bé se’ls castiga amb una taxa més”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here