PP i Compromís demanen la dimissió del president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida pel conflicte del fem

0
1531
Vicent Gomar, explicant l'acord després de la reunió amb Recisa

Els socialistes destaquen que el problema s’ha solventat en menys de 24 hores i critiquen que s’haja volgut aprofitar per altres per fer comunicats «incendiaris»

Tant el PP com Compromís han demanat la dimissió del president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar (PSPV) que va provocar que la nit de diumenge no es recollira el fem dels carrers de la comarca, i que es va solventar dilluns de vesprada.

Des del PP afirmen que eixa falta de servei d’una nit va ser «un desastre que va poder ocasionar greus problemes higiènic-sanitaris en els nostres carrers». A més a més els populars acusen Gpomar d’ocultar aquest seriós problema «als qui també formem part de la Mancomunitat» per no traslladar el contingut de la carta que fa més d’un mes va remetre l’empresa advertint d’aquesta situació per falta de pagament, “en un clar exemple de la seua incapacitat per a gestionar”.

“És molt greu que el president de la Mancomunitat tire pilotes fora, es desentenga del problema que ha causat i que no ha sabut solucionar i acusament a uns altres del problema, quan tots els alcaldes i portaveus hem sabut que el problema radica en la pèssima gestió de Gomar amb un tema tan delicat com és el de la brossa”, critiquen des del PP.

Des del Compromís també s’ha demanat la dimissió de Gomar, però també la del vicepresident de l’ens comarcal, Jaime Peris, “com a principals responsables de la nefasta gestió de la crisi del fem a la Vall d’Albaida, una crisi que els veïns i veïnes de la comarca que paguen els seus impostos de manera exemplar no tenien per què haver patit de no ser per la irresponsabilitat d’aquests dirigents”.

Segons assenyalen des de la coalició valencianista, «els senyors Gomar i Peris disposaven des del 4 d’abril d’un document presentat per l’empresa Recisa al registre d’entrada de la Mancomunitat, en què informaven que si no s’efectuaven els pagaments que reclamaven, es podia produir una suspensió del servei de recollida de fem. Una informació que no van traslladar a la resta d’alcaldies de la comarca fins que la situació ja s’havia produït i no es podia fer res per evitar-ho”.

Des de la coalició valencianista també denunciaven que “el President i el Vicepresident de la Mancomunitat van expulsar de la reunió amb l’empresa Recisa als representants de Compromís i del PP en la Junta de Govern de la Mancomunitat, privant-los de conèixer el contingut de l’acord al qual van arribar amb aquesta, una mostra de la falta de lleialtat institucional i respecte a la transparència d’aquests dirigents socialistes”.

PSPV

Davant estes posicions crítiques el PSPV s’han felicitat per la resolució del problema que destaquen «s’arrossegava després d’una dècada de desgovern del PP. Un deute històric heretat que va explotar diumenge per la nit quan l’empresa, tot i que ja havia signat un acord anterior amb l’actual govern de la Mancomunitat, va presentar noves exigències».

El secretari general dels socialistes a la Vall d’Albaida, Antonio Esquinas, apunta que «el que va passar ahir en la pitjor crisi que ha viscut l’entitat comarcal va deixar al descobert les vergonyes d’alguns que, en lloc de posar facilitats a l’hora de negociar amb l’empresa van voler aprofitar políticament la situació per a criticar una gestió impecable per part de Vicent Gomar des que ha començat la legislatura que ha posat al dia el pagament a l’empresa i reduït el deute». En resum Esquinas destaca que «en menys de 24 hores, en mig d’una gran pressió i mentre altres que tan haurien de callar -perquè el principal deute amb la Mancomunitat prové de l’etapa del PP i del municipi d’Albaida-, es dedicaven a enviar comunicats incendiaris, els nostres representants restablien el servici negociant amb l’empresa perquè les noves exigències no afectaren l’estabilitat pressupostària ni la imatge de la institució».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí