El PP augura que el temps de les llistes d’espera de l’Hospital de la Ribera es duplicarà amb la reversió

0
2128
Hospital de la Ribera a Alzira

Els populars defensen que es mantinga la gestió privada que van implantar fa uns 20 anys quan van començar a governar en la Generalitat

El PP ha augurat que el temps les llistes d’espera de l’Hospital de la Ribera es duplicarà amb la reversió pública que tindrà lloc a partir del pròxim 1 d’abril. Així ho han advertit este divendres els membres del PPCV i de la gestora del partit provincial després de mantenir una reunió amb alcaldes i portaveus del PP de municipis de la Ribera, representants de la societat civil i afectats per la reversió de les dues comarques.

Els dirigents del PP afirmen que el ‘model Montón’ té una mitjana d’espera de 103 dies, i arriba als 140 en alguns casos enfront dels dos mesos de l’Hospital de la Ribera. Per això apunten que «tot fa preveure que es devaluarà l’atenció sanitària i es produirà una fugida de talents com la qual ja s’ha anat registrant en els últims mesos».

Les xifres que usa el PP, segons explica José Juan Zaplana, són que «el temps d’espera mitjana de l’Hospital de la Ribera en especialitats com a Traumatologia o Cirurgia Plàstica és de 60 dies enfront dels 131 de mitjana dels hospitals públics des que Montón és consellera». Així augura que «aAquest model d’esperes infinites es repetirà en La Ribera” assenyalant al mateix temps que «hi ha especialitats que dispararan el seu temps d’espera com a Dermatologia que podria cuadruplicar els dies d’espera en passar dels 11 de la Ribera als 39 de mitjana».

Especialitats com a Cirurgia Toràcica o Vascular, tenen actualment una mitjana de 86 i 130 dies respectivament, de manera que un veí de la Ribera passaria d’esperar un mes a esperar entre tres i sis mesos per a ser operat.

Així, el PP ha assegurat que el model Alzira realitza 250 intervencions més per quiròfan i any que l’hospital amb millor ràtio gestionat per Montón, una situació que fa preveure que “les operacions en l’àrea de la Ribera també patiran un revés important”. Em conseqüència apunten que «tant és així que, amb els índexs de Montón, farien falta almenys, 7 quiròfans més per a mantenir el nivell d’intervencions que hi ha en l’Hospital de la Ribera».

Per a José Juan Zaplana, Montón, “intenta imposar la seua ideologia sobre els interessos dels valencians. Mancant un mes encara no sabem que van a passar, perdrem especialitats com a Cirurgia Pediàtrica o neuroradiología”. A més afegeix que «encara no sabem què va a passar amb els professionals i com es va a gestionar l’endemà o qual va a ser l’equip que comandarà la reversió, i açò és preocupant perquè serà tot a última hora i amb improvisació”.

Per la seua banda, la sotssecretària regional del PP, Elena Bastidas ha indicat que “quan la ideologia entra per la finestra la Sanitat ix per la porta” perquè canviar un model que ha donat tan bons resultats per una qüestió “sectària posa en risc la qualitat de vida dels veïns de les dues Riberes. Ens juguem molt”.

Per la seua banda, el representant de la gestora, Antonio Clemente ha avançat que el PP “canalitzarà” totes les denúncies, advertiments i irregularitats que es detecten amb la reversió i per a açò designarà a responsables que estaran en permanent contacte amb treballadors i societat civil, amb l’ànim d’evitar “mals majors”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí