Potries posa en valor el seu patrimoni natural, artístic i musical al Porrat de Sant Blai 2018

0
1616
Un dels moments de la presentació.

L’alcadessa de Potries, Assumpta Domínguez, va presentar el passat dimecres, 10 de gener, la seua festivitat més esperada, el Porrat Sant Blai, que es celebrarà del 26 de gener fins al 4 de febrer, amb tot tipus d’activitats adreçades a tots els públics i sota el lema ‘Fem Festa, Fes Porrat’. Com a pilars de la programació destaca la que envolta a la figura de Joan Pellicer, etnobotànic de Bellreguard, i de Robert Ward, pintor i escultor anglès assentat en Potries.

La festivitat començarà amb el TRIES-ART, del 26 al 28 de gener, on tot el públic assistent gaudirà de diverses corrents artístiques. Cal destacar les exposicions “Joan Pellicer, la saviesa de les nostres plantes”, la “Mostra de pintures i escultures contemporànies de Robert Ward”, i el “Treball de camp, sobre plantes mengívoles, d’Antoni Orengo”.

Com a novetat, la primera edil va anunciar que finalment Potries acollirà la celebració internacional d’escultura contemporània, START’18, un esdeveniment que es celebra a més de 90 localitats de més de 20 països de forma simultània.

El diumenge, 28 de gener, a partir de les 10 hores, tindrà lloc TRIES ART & START’18, on s’obri lloc a la participació i també interactuació amb una comunitat internacional. En aquest espai es convida des del govern municipal a intercanviar opinions, fer contactes i celebrar art tridimensional en totes les seues facetes, juntament amb artistes, amics de les arts, comissaris, crítics, col·leccionistes, propietaris de galeries, arquitectes i altres experts.

D’altra banda, i un any més, Potries continua amb el projecte comunitari “Visita Potries per Sant Blai”, basat en dos programes: “Campanya escolar” i “Vine a peu al Porrat”. Aquesta última serà una ruta interpretativa guiada per Fernando Sendra i Vicent Morera on es podrà aprendre la importància de preservar els sistemes hidràulics i coneixeràs de ben prop la nostra flora més diversa. La ruta “Els camins de Sotaia, paisatges culturals de l’aigua”, una de les grans apostes de l’executiu local, serà una passejada entre Bellreguard, Rafelcofer i Potries acompanyada pels pensaments de Joan Pellicer en el seu llibre “Diari de Sotaia”.

El divendres 2 de febrer tindrà lloc una nova edició del Tries-Fusió, projecte musical que té com a objectiu fomentar a la nostra comarca diferents estils musicals donant suport a així les noves formacions.

I ja el cap de setmana del 3 i 4 de febrer els assistens podràn gaudir del tradicional Porrat de Sant Blai; enguany, amb moltes novetats. Des de les diferents actuacions organitzades per la Confederació Espanyola de Societats Musicals” i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat, fins el millor swing de la contornà, passant pel II Sarau popular de balls tradicionals, l’actuació infantil de Trobadorets, la inauguració de la nova ruta EntreArrels de la mà de Daniel Climent i Ismael Aznar, i l’espectacular actuació de la Trocamba Matanusca.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here