El port de Sagunt reduirà un 54% el consum energètic en vials amb la instal·lació de lluminàries LED

0
533
Port de Sagunt.

Se substituiran 500 lluminàries de vapor de sodi per tipus LED abans d’aquest estiu i compta amb un pressupost de 232.219 euros

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha tret a licitació la substitució de totes les lluminàries dels vials públics del port de Sagunt per altres de tipus LED de menor consum, major eficiència i menys contaminants que permetran una reducció del 54% del consum energètic. En concret, es preveu la substitució de 505 llums de vapor de sodi per llums LED que estaran instal·lades abans d’aquest estiu, una acció que compta amb un import d’adjudicació de 232.219 euros i un termini d’execució de tres mesos. Aquest projecte és finançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020 dins de l’objectiu temàtic 4-Economia baixa en carboni.

Aquesta acció, que ja s’ha realitzat en les lluminàries del Port de València, s’emmarca en els objectius de millora contínua de l’eficiència energètiques en les instal·lacions portuàries de la APV i un pas més en l’objectiu de 2030, zero emissions de Valenciaport. Per a la consecució d’aquest objectiu, altres actuacions estan ja en marxa com la subestació elèctrica del Port de València que permetrà la connexió elèctrica dels vaixells mentre es troben atracats, l’aposta per l’ús de l’hidrogen en instal·lacions portuàries o l’ús de combustibles alternatius com el Gas Natural Liquat (GNL).

El Pla d’Empresa de Valenciaport per als pròxims anys recull actuacions per a fomentar l’energia verda i la reducció de despesa energètica en el marc del Valenciaport 2030, zero emissions. Així, s’invertiran en programes d’eficiència energètica i sistemes de control de consums 3,2 milions d’euros, mentre que en la generació d’energies alternatives hi ha previstos 15 milions d’euros per a la generació eòlica i 2,8 milions per a sistemes de generació fotovoltaica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here