‘El Pontó’ de l’Alcúdia de Crespins, del s XIX, serà desmuntat perquè no aguantarà el pes dels trens

0
3857
El pontó data del segle XIX

Els components de la infraestructura seran lliurats a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins i es construirà un nou pontó per a trens de mercaderies i de llarga distància

El ‘Pontó’, el pont del segle XIX de l’Alcúdia de Crespins per on passava el tren, serà desmuntat i les seues peces lliurades a l’ajuntament, perquè esta infraestructura correria el risc de caure si es manté quan tornen a circular els trens de mercaderies i de llarga distància.

Ho ha anunciat l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins que des de dijous ha emès un ban en el qual s’explica als veïns que, amb motiu de les obres d’Adif, quedarà tancat l’accés pel camí del Pontó des d’este dilluns 26 de juny fins la finalització de les mateixes, per desmuntar la infraestructura.

El consistori explica que, després de les excavacions i les actuacions en els talusos de la zona, i després de rebre un informe del Ministeri de Foment en el mateix sentit, la direcció tècnica de l’obra veu inviable que la infraestructura aguante el pes dels trens de mercaderies i de llarga distància. «La seua antiguitat i el seu elevat deteriorament desaconsellen mantenir-ho en peu i, a més, les seues dimensions són inadequades», segons es diu a l’informe emès pel Ministeri pel qual «el pontó col·lapsarà en qualsevol moment i per sobre de tot està la seguretat dels veïns».

El Pontó presenta esquerdes i problemes d’estabilitat agreujats amb els últims episodis d’intenses pluges que fa impossible la seua restauració per la qual cosa es reposarà per un nou pontó mes ample i mes accesible per als veïns.

A escassos 100 metres del mateix s’està construint un altre pont per al trànsit rodat en la prolongació de l’avinguda 9 d’Octubre. El regidor d’Urbanisme, desde el ajuntament es subratlla que els plans d’Adif van ser coneguts per la corporació en una reunió a la qual van assistir tots els partits i en la qual es va posar damunt de la taula el compromís de l’organisme estatal de cedir a l’ajuntament l’arc i les peces que componen l’estructura per a evitar la seua desaparició. «No ens quedem sense Pontó», que, entre els avantatges del projecte d’Adif, assegura que permetrà reforçar la seguretat per als vianants en aquest tram.

Aquestes obres que són les ultimes per a la connexió amb Montesa, Vallada i Moixent , començarán amb moviments de terres el dia 26 de juny i es preveu la seua finalització a principi d’octubre de 2017 amb el restabliment de l’accés del nou pas del pontó.

Finalment, l’ajuntament tornarà a convocar a tots els veïns en assemblea informativa per explicar la situació de totes les obres d’Adif està realitzant i realitzarà en la localitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí