Els polígons industrials d’Agullent i Bocairent rebran un total 1,3 milions per a la seua modernització

0
982
Polígon industrial de Bocairent

Mentre Agullent rebrà de l’IVACE un total de 763.000 euros, Bocairent rebrà de la mateixa institució 538.000 euros

Els polígons industrials d’Agullent i de bocairent rebran una inversió conjunta d’1,3 milions d’euros de l’IVACE, repartint-se en 763.000 euros per a Agullent i 538.000 per a Bocairent. Este pla d’inversions inclourà també la inversió d’1,4 milions per a Ontinyent i 938.000 euros a l’Olleria.

Agullent

Pel que fa al polígon industrial d’Agullent, amb una extensió de 72,70 hectàrees, així com l’àrea de naus industrials del carrer València confluència amb l’avinguda Vall d’Albaida, seran en breu modernitzades gràcies al pla de subvencions de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). La inversió total que es realitzarà abans de finalitzar el 2017 a Agullent serà de 763.000€, dels quals 534.000€ seran subvencionats per l’administració autonòmica i la resta aportats per l’ajuntament. De fet aquesta inversió ha estat aprovada per unanimitat pel ple municipal celebrat aquesta mateixa setmana.

Sota el paraigua d’aquestes ajudes, un dels objectius que s’ha projectat aconseguir per a l’àrea industrial d’Agullent és millorar la comunicació per a vehicles i vianants entre la zona d’empreses i el nucli urbà, ja que ara per ara, aquesta connexió, és tan sols àgil des de l’avinguda Ontinyent. Per això, una de les intervencions més significatives serà l’obertura i prolongació del carrer Canonge Vidal fins el Polígon Industrial, així com la creació de trams de voreres i plantació d’arbrats en diferents punts del polígon. També està previst executar millores a nivell energètic, amb la substitució de perilles de vapor de sodi per d’altres de tecnologia Led, i millores en la xarxa d’aigua potable i clavegueram. Així s’instal·laran noves vàlvules per a millorar el cabal i la pressió en la xarxa de subministrament, nous hidrants en la via pública per a l’extinció d’incendis i s’executarà d’un ramal d’aigües pluvials, encara pendent, que suposarà que les aigües pluvials es recuperen per al riu.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Bocairent millora les condicions escèniques del Teatre Avenida

Les actuacions subvencionades per l’IVACE també inclouen la modernització i reorganització del trànsit d’una xicoteta àrea industrial de baixa intensitat ubicada al carrer València, junt a l’avinguda de la Vall d’Albaida.

Bocairent

Pel que fa a Bocairent la xifra total d’inversió serà de 538.209,11 euros. Esta quantitat es destinarà a millorar els polígons industrials del Regadiu i del Pontarró d’ací a finals d’any amb l’ajuda de l’IVACE. Sens dubte, “es tracta d’una de les majors inversions públiques de la història del nostre poble i més encara en matèria de promoció econòmica”, segons ressalta l’alcalde Josep-Vicent Ferre, qui apunta que el consistori sufragarà 161.462,76 euros provinents fonamentalment del Fons de cooperació municipal però “també d’altres partides del pressupost el que ens portarà a sacrificar alguns projectes que teníem en ment però que haurem d’ajornar per tal d’adequar les zones empresarials en una aposta clara per la dinamització econòmica local”.

De fet, Ferre posa en valor que “proporcionalment serem una de les poblacions amb major inversió en el programa d’ajudes de millora d’infraestructures en parcs empresarials de l’IVACE donat que l’import total suposa destinar 125,52 euros per habitant”. L’organisme de la Generalitat Valenciana aportarà el 70% del cost després d’aprovar al complet els tres projectes presentats per l’Ajuntament de Bocairent.

Les actuacions previstes recullen les peticions de l’empresariat local arran de les reunions mantingudes amb anterioritat a la sol·licitud de les ajudes. Així, l’establiment de vigilància mitjançant càmeres de seguretat, la implantació de telecomunicacions, la millora de la imatge de la trama viària i de les zones verdes, l’establiment d’enllumenat d’eficiència energètica i la reposició de cablejat, el reforç dels serveis contra incendis i del sanejament d’aigües residuals o la disposició d’una nova senyalització vial i identificativa configuren les línies d’actuació previstes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Bocairent reobri el Pont de Sant Blai després de les obres de rehabilitació integral

Amb tot, l’alcalde de Bocairent destaca que “dur a terme aquests projectes en tan sols mig any suposa un gran repte per a l’organització municipal”. No obstant això, Josep-Vicent Ferre espera que aquesta inversió “permeta dotar les nostres àrees industrials d’unes condiciones òptimes per a les empreses instal·lades al mateix temps que serviran com a al·licient per a l’establiment de noves firmes” conjuntament amb altres gestions que “estem realitzat per tancar definitivament els problemes de potència elèctrica en algun sector”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here