Policies locals de la Costera es formen sobre sancions i prevenció de consum de drogues i alcohol

0
397
El curs es va fer a la seu de la Mancomunitat
El curs es va fer a la seu de la Mancomunitat

Una trentena d’agents de la policia local de Xàtiva i dels pobles de la Costera i la Canal de Navarrés han participat del primer curs sobre infraccions i sancions per consum de drogues i alcohol. El seminari, impartit per Maria Jesús Álvarez, tècnic de la Direcció General d’Assistència Sanitària, té com a finalitat formar la policia en matèria de prevenció de conductes addictives i en els procediments sancionadors que cal aplicar.

Cristina Suñer (Compromís), regidora de Sanitat, ha destacat la importància d’estes iniciatives perquè “ la policia és una peça clau en les polítiques preventives que estem llançant des de la UPCCA. La nostra voluntat no és començar a sancionar per sancionar sinó treballar de manera transversal amb els agents per fer entendre els menors dels riscos del consum de substàncies tòxiques”.

El curs ha servit per plantejar l’escenari real de consum de drogues i alcohol en menors i les accions legals que la policia pot emprendre, fonamentalment, contra els establiments que dispensen alcohol a adolescents. “Hem de pensar que, sovint, els menors s’inicien en el botellot. Una pràctica que cal abordar des de l’origen, és a dir, adreçant-nos a les botigues que venen l’alcohol sense demanar el carnet d’identitat”, ha afegit Suñer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here