La Policia Local de Sagunt ha realizat quasi 5.000 serveis en la campanya de platges d’este estiu

0
677
Policia Local a la platja de Sagunt
Policia Local a la platja de Sagunt

La secció de platges de la policia presenta les estadístiques dels serveis realitzats este estiu a les platges d’Almardà i el Port de Sagunt

La Policia Local de Sagunt ha presentat les seues estadístiques de serveis realitzats a les platges del Port de Sagunt i Almardà entre el 18 de juny i el 16 de setembre. S’han realitzat un total de 4.980 serveis, 3.020 d’ells a la platja d’Almardà i 1.960 en la del Port de Sagunt. Estos inclouen serveis relacionats amb la seguretat dels banyistes, vigilància del trànsit, vigilància general, seguretat ciutadana, compliment d’ordenances municipals i altres.

El regidor de Policia Local, Enric Ariño, ha declarat que les dades presentades “evidencien el gran treball que s’ha realitzat estos mesos, una aposta decidida de l’Ajuntament per a millorar la qualitat de les nostres platges”. Ariño ha afegit que esta labor “contribueix al fet que les banderes blaves que tenim en el municipi puguen continuar mantenint-se” i al fet que “tots els veïns i visitants que utilitzen les platges i els seus serveis ho facen amb confiança i seguretat”.

La policia de platges agraeix la col·laboració dels serveis de salvament i socorrisme, metges, tècnics sanitaris, gestors del dron de salvament, punt accessible, SAG i oficina de turisme. La Policia Local recorda que, gràcies a l’esforç de tots els professionals, la platja del Port de Sagunt ha sigut reconeguda a nivell nacional com la platja més segura d’Espanya amb la distinció de Banderes Blaves.

També destaquen que no s’ha hagut de lamentar cap ofegament a les platges del Port de Sagunt, Almardà, Corinto i Malva-rosa, encara que destaquen les intervencions d’auxili en les quals els serveis d’emergència en platges s’han hagut d’emprar a fons, segons explica la Policia Local.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ademuz, Alpuente, Requena, Llíria, Sagunto, El Puig, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Ontinyent y Bocairent en la Ruta de Jaume I

Així mateix afigen que la policia de platges s’ha vist en l’obligació de tramitar al voltant de vint denúncies per banyar-se amb bandera roja, una pràctica que la policia qualifica d’irresponsable i adverteixen que també posa en risc els serveis d’emergència i constitueix una infracció de l’ordenança de platges.

Durant l’estiu, la Policia Local ha intervingut en huit robatoris i furts, set d’ells registrats a la platja d’Almardà i un en la del Port de Sagunt. A més, les col·laboracions amb ciutadans ascendeixen a 236, 112 d’elles en Almardà i 124 al Port de Sagunt. Sumant les dues platges, s’han realitzat 364 identificacions, 168 auxilis a persones i 58 atencions a persones extraviades.

En l’apartat de seguretat dels banyistes també destaquen les 205 identificacions de control en les zones de pesca amb canya, de les quals 109 s’han realitzat en Almardà i 96 al Port de Sagunt. Quant a la pràctica de windsurf, kitesurf i vol de cometes, s’han realitzat 170 serveis, 87 d’ells en Almardà i 83 al Port de Sagunt. Quant al control de la pràctica de jocs a la platja, s’han fet 90 serveis, quatre en Almardà i 86 al Port de Sagunt.

S’han realitzat 133 patrulles a peu per platges, quatre d’elles en Almardà i 129 al Port de Sagunt, i 90 intervencions a la platja nudista d’Almardà. Entre les dades també destaca el control d’animals, amb 209 serveis realitzats, 115 d’ells en Almardà i 94 al Port de Sagunt. A més, s’han realitzat 170 controls de venda ambulant, 84 en Almardà i 86 al Port de Sagunt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here