Polèmica al Congrés per l’aprovació de la finalització de la variant de la Font de la Figuera

0
704
Mapa del projecte de l'autovia al seu pas per la Font de la Figuera
Mapa del projecte de l’autovia al seu pas per la Font de la Figuera

En l’última sessió de la Comissió de Foment, abans de la dissolució de les Càmeres, es va aprovar una Proposició No de Llei del PP per garantir la culminació de la A-33, des de Blanca fins a la Font de la Figuera. Esta mesura va tindre el suport de totes les formacions polítiques, no obstant el coordinador del Grup del PSPV en les Corts Generals, Herick Campos, va qualificar la iniciativa com «electoralista» recordant al PP que “en 4 anys han estat incapaços d’acabar els 12km de l’autovia entre l’A-31 a Villena i l’A-35 a la Font de la Figuera”.

Els socialistes ha presentat una esmena a la PNL del PP sobre l’A-33, en la qual demana que es pressuposte el necessari per accelerar l’obra i que s’execute. I és que, segons explica, el PP ha paralitzat en aquests 4 anys les obres de l’autovia, i especialment el tram entre l’A-31 a Villena i l’A-35 a la Font de la Figuera, consignant partides pressupostàries insuficients i no executant aquestes «pírriques» partides.

Va posar com a exemple la resposta que el Govern li va donar a una pregunta parlamentària sobre aquest tram, on reconeixia que, enfront dels 6’3 milions d’euros pressupostat, es va executar poc més de 5 milions. Així mateix, va evidenciar que aquest pressupost era ridícul en assenyalar que per 2016 s’han pressupostat poc més de 5 milions d’euros, mentre que en aquests mateixos Pressupostos Generals de l’Estat es consigna per 2017 4,5, per 2018 21,2 milions d’euros, i per 2019 22,7 milions d’euros.

Cal recordar també que fa ara un mes Compromís també va demanar a Foment que s’iniciaren de forma immediata les obres de finalització de la variant de la Font de la Figuera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here