Podem Morvedre reclama el rescat públic del servei d’aigua de Sagunt després de la investigació judicial

0
1441
Ajuntament de Sagunt

La formació morada assegura que és necessari reprendre el control del Servei de Gestió Integral de l’aigua a Sagunt per a garantir un servei de qualitat i lliure de corrupteles

Podem Morvedre ha manifestat que aposta per la remunicipalització del servei de gestió d’aigua a Sagunt. Així considera que han d’obrir-se noves vies en la valoració i anàlisi del servei integral de l’aigua amb especial urgència després de les últimes revelacions de l’Operació Flotador, que apunten al fet que es va produir un frau de 24 milions d’euros en la concessió de contractes i creació de l’empresa mixta Aigües de Sagunt i que han esquitxat al mateix exalcalde de Sagunt Alfredo Castelló (PP).

A més a apunten a la suposada il·legitimitat en implantació del cànon concessional, convertit en un préstec participatiu que, amb els seus interessos, ha de retornar-se al soci privat Aigües València SA, durant els 25 anys del període de la concessió. Això «afegit a una sèrie de defectes de gestió detectats en l’empresa mixta, des de la seua implantació fins a l’actualitat, que han sigut denunciats públicament per la Federació de Veïns del municipi, al costat d’altres col·lectius, com ‘L’aigua no és negoci'».

Per tot això, Podem Morvedre considera «essencial» el qüestionament del contracte inicial signat amb el soci privat, Aigües València, S. a., «així com l’obertura d’un nou i urgent procés polític en la trucada Mesa de l’Aigua». A més, el partit creu necessària l’aprovació d’un sistema d’auditoria tècnic-financera independent del servei, sobre la base de les estipulacions dels plecs de contractació i a la situació d’estat actual de les instal·lacions associades. Finalment, el partit morat considera urgent que des de l’Ajuntament s’impulse un procés raonat, amb els informes tècnics necessaris, amb la finalitat de remunicipalizar el servei integral del cicle de l’aigua del municipi de Sagunt.

L’agrupació de Podem a Sagunt considera que el procés de privatització del cicle integral de l’aigua del municipi «va ser un complet despropòsit des del seu mateix plantejament». Per això, des de Podem Morvedre denuncien «el comportament inadequat dels grups polítics que van facilitar la il·legítima contractació del soci privat, en particular de l’impulsor de govern de l’època, el PP, que ha suposat el saqueig sistemàtic de les arques públiques, i el perjudici dels usuaris dels serveis municipals».

També assenyalen «la connivència i permissivitat dels diferents grups polítics que han vingut exercint el govern municipal, des de la creació de l’empresa mixta Aigües Sagunt, SA l’any 2009, que s’han traduït en notoris i provats defectes de gestió d’aquesta empresa i han encarit irresponsablement la factura satisfeta pels usuaris del servei». «La corporació municipal no ha assumit en cap moment l’obligació reglamentària de supervisió del servei d’aigües, amb integració dels ingressos i despeses de la societat mixta en els pressupostos municipals», conclouen.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí