La Pobla del Duc substitueix enllumenat públic per incorporar tecnologia d’alta eficiència

0
1340
Imatge de l'espai on s'ha intervingut a la Pobla del Duc

L’Ajuntament de la Pobla del Duc destina més de 54.800 euros a la substitució de xarxa d’enllumenat a la localitat

L’Ajuntament de la Pobla del Duc ha sigut un dels 38 consistoris del Pais València que a través d’IVACE Energia, ha destinat més de 54.800 euros per a impulsar la incorporació d’enllumenat d’alta eficiència energètica en el municipi. D’aquesta manera es va plantar l’actuació global sobre l’enllumenat de la zona Oest, per al que ha calgut disposar del finançament provinent de les ajudes convocades per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Així, s’ha optat per realitzar la renovació de la instal·lació d’enllumenat públic en la zona Oest del nucli urbà, que actualment disposa d’un sistema d’enllumenat ineficient amb una despesa de manteniment elevat.

El programa d’aquestes ajudes està dirigit als ajuntaments de menys de 20.000 habitants, sobretot els situats en zones rurals. El programa d’IVACE Energia recolza la totalitat del projecte mitjançant una fórmula combinada de préstec bonificat i subvenció a fons perdut per un import de 27.400 euros.

L’alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar (PSPV), explica que “aquesta iniciativa té l’objectiu d’ajudar a incorporar enllumenat públic d’alta eficiència energètica, reduir la factura d’energia en el municipi i avançar, al mateix temps, cap a un model energètic més sostenible. Tenint en compte que hi ha166 punts de llum en la zona , en el conjunt de l’actuació s’aconseguiria una reducció de la potència instal·lada, que significa un estalvi de consum d’aproximadament 45.460 KWH/any. És a dir, es produiria una reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle que es pot estimar en uns 19.090 Kg CO2/any” destaca Gomar.

D’aquesta manera, el projecte executat per l’empresa local Ferrer Bravo S.L., suposarà un estalvi en energia elèctrica del 70% respecte al consum anterior. L’actuació executada preveia la implantació d’un sistema d’il·luminació eficient de tecnologia LED, que afecta a 166 punts de llum i que segons els estudis realitzats reduirà en més d’un 70% el consum energètic actual, així com les emissions CO2 a la atmosfera. Entre les mesures d’estalvi i eficient energètica que se sufragaran, s’inclou la substitució de llum i lluminàries per altres de major eficiència i la implantació de reguladors de flux lumínic i dels encesos i apagats dels punts de llum.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Bravo, afirma que “l’esforç inversor realitzat des de l’ajuntament permetrà un estalvi tant energètic com econòmic, que disminuirà les emissions de gasos contaminants a l’atmosfera, continuarem treballant per millorar l’eficiència, en breu a través del programa SOM 2018/ 2109 amb un import 40.000 € de s’executara una nova fase per a procedir al canvi de lluminàries a tecnologia LED en el nucleo antic de la població, canvi necessari per la perduda d’eficàcia de les lluminàries existents.”

En definitiva, aquest programa, implanta en el municipi la renovació dels sistemes públics amb criteris d’eficiència energètica, introduint els nous avanços tecnològics en matèria d’il·luminació viària, sent l’estalvi estimat de més de 6.500 euros anuals en l’actuació executada.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí