La Pobla del Duc rebutja treballar amb empreses relacionades amb paradisos fiscals

0
1316
Ajuntament de la Pobla del Duc

La moció del PSPV al ple municipal de la Pobla del Duc va comptar amb el vot favorable dels independents i l’abstenció del PP

El ple de la Pobla del Duc va aprovar una moció del grup municipal socialista que declara el municipi com a territori lliure de paradisos fiscals i compromet l’Ajuntament a fer els passos necessaris per assegurar que els concursos públics tinguen en compte les empreses amb conductes fiscals responsables en detriment d’aquelles que fan servir els paradisos fiscals per evadir o eludir impostos.

La moció va comptar amb els vots favorables de PSPV i independents i l’abstenció del PP. Per a l’alcalde, Vicent Gomar, «és sorprenent que el Partit Popular no es mulle en una tema tan sensible per a l’economia i els ciutadans, encara que eixa condescendència explica l’actitud del govern espanyol davant els fraus d’impostos d’empreses i grans fortunes». La moció implica dificultar la contractació d’empreses privades amb societats en paradisos fiscals per a donar servicis públics. «No és lògic que vullguen treballar per a les mateixes administracions a les quals priven d’ingressos en evadir els impostos que els correspon pagar d’acord amb la legalitat».

La moció recorda que l’elusió fiscal per mitjà de paradisos fiscals no sols disminuïx la recaptació pública, la qual cosa dificulta el finançament de la despesa social, sinó que facilita el blanqueig de capitals, la corrupció, el finançament del crim organitzat, de màfies i de grups terroristes, l’encobriment de tràfic d’armes i altres activitats contràries als drets humans i al bé comú.

Com comenta el regidor de hisenda Jordi Bravo: «els ajuntaments podem reduir l’impacte global dels paradisos fiscals i intentar modular el comportament fiscal de les empreses cap a pràctiques responsables per mitjà d’un major control dels concursos públics locals per a garantir condicions de lliure competència, és a dir, sense dumping fiscal, i contribuir així al sosteniment dels recursos públics».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí